Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Φάκελος-στημένα: Και νέα βόμβα...

Προπονητής που γνωρίζει πολλά και τα βρόντηξε, νέο ύποπτο ματς Β’ Εθνικής που είναι εκτός φακέλου, μεταμεσονύχτια(!) πονταρίσματα σε «άκρως διεφθαρμένο» παιχνίδι, εμβάσματα στο εξωτερικό που «βρωμάνε», καθώς και κλήσεις ποδοσφαιριστών και γνωστών παραγόντων, είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες στρέφονται πλέον οι εισαγγελικές αρχές για να ξεσκεπάσουν τις συμμορίες που λυμαίνονταν το χώρο του ποδοσφαίρου και να τις οδηγήσουν στο εδώλιο. Διαβάστε για το τσουνάμι που έρχεται…


Σε έναν προπονητή που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» και ο οποίος γνωρίζει πολλά γύρω από την υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στρέφει το «βλέμμα» της η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, που φαίνεται να το έχει πάρει ζεστά το θέμα και επιδεικνύει ισχυρή θέληση να το διαλευκάνει. Ο εν λόγω τεχνικός φέρεται να γνώριζε πολύ καλά όλα όσα συνέβαιναν στην ομάδα του και για το λόγο αυτό αποχώρησε αιφνιδίως από αυτή λίγο πριν από κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι! Είναι περιττό να σας πούμε ότι το ματς αυτό φιγουράρει σε… περίοπτη θέση στη λίστα της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα! Ο προπονητής αυτός φέρεται να γνωρίζει γενικώς τι συνέβαινε την επίμαχη περίοδο, δηλαδή όλο το 2009 και το πρώτο μισό του 2010. Γι’ αυτό και σύντομα θα κληθεί να καταθέσει.
Το παρακάτω στοιχείο, ωστόσο, εντυπωσιάζει: Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στις 13 Μαρτίου 2009 τα μεσάνυχτα (από τις 11:30μ.μ. και έπειτα), σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ της Βορείου Ελλάδος, παίχτηκαν διαδοχικά δελτία των 200 ευρώ στην αναμέτρηση Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 4-1, που διεξαγόταν την επόμενη ημέρα (14/3/2009). Τα χρήματα που παίχτηκαν συνολικά ήταν 8.000 ευρώ στον «άσο». Τα κέρδη; 100.000 ευρώ! Θυμίζουμε πως το εν λόγω παιχνίδι περιλαμβάνεται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ και φέρει τον χαρακτηρισμό «άκρως διεφθαρμένο»!
Την ίδια στιγμή έρχεται στην επιφάνεια κάτι νέο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά: Στη διάθεση της Εισαγγελίας, βρίσκεται και ένα άλλο παιχνίδι (το 28ο συνολικά) το οποίο δεν περιλαμβάνεται στα 27 που είχε αποστείλει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ. Το ματς αυτό είναι Β’ Εθνικής κατηγορίας, επαρχιακών ομάδων, και διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2008, δηλαδή λίγο πριν από το διάστημα το οποίο ελέγχθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Εξάλλου, από τα 27 ήδη γνωστά παιχνίδια, η ΓΓΑ έχει στείλει στον Άρειο Πάγο μονάχα τα 23! Τι απέγιναν άραγε τα υπόλοιπα τέσσερα; Η Εισαγγελέας, που θα καλέσει έτσι κι αλλιώς τον Σοφοκλή Πιλάβιο να καταθέσει, θα ζητήσει από την ΕΠΟ κάθε επιπλέον στοιχείο που μπορεί να υπάρχει. Από την ομοσπονδία πάντως ισχυρίζονται πως όποιο στοιχείο τους έστειλε η ΟΥΕΦΑ, το παρέδωσαν στη ΓΓΑ.
Από εκεί και πέρα, ο «χορός» των κλήσεων ξεκινά άμεσα και όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει θα κληθούν ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, μέχρι και υπάλληλοι ΠΑΕ. Για το λόγο αυτό, η Εισαγγελέας έχει ζητήσει από την ΕΠΟ και τις διοργανώτριες αρχές όλα τα φύλλα αγώνων από τα επίμαχα ματς. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς παραγόντων θα κληθεί άμεσα να καταθέσει ως μάρτυρας ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει «στημένο» το παιχνίδι της Β’ Εθνικής ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και τον Πιερικό (15/11/2009). Λίγο αργότερα ανασκεύασε, ωστόσο το ματς συμπεριλήφθη στη λίστα της ΟΥΕΦΑ με τον χαρακτηρισμό «σοβαρά ύποπτο»!
Μην ξεχνάμε βέβαια και τους μάνατζερ Α.Τ. και Π.Π. που παραμένουν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και τον αρχών γενικότερα. Όσον αφορά αυτούς, δικαστικές πηγές αναφέρουν πως ερευνάται η διασύνδεση εμβασμάτων (δικών τους αλλά και ποδοσφαιριστών που εκπροσωπούσαν) από τράπεζες του εξωτερικού. Παράλληλα, γίνεται σύγκριση στις ημερομηνίες των εμβασμάτων αυτών με τις ημερομηνίες των ύποπτων αγώνων. Αν προκύψει σχέση, οι υποθέσεις θα συγχωνευτούν. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan