Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Στράφηκαν στην ακροδεξιά


Προβληματισμό προκαλούν τα μεγάλα ποσοστά που κατέγραψε ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, όπου έφτασε 5,3%. Επιδόσεις κόμματος εξουσίας στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα
Οι υποσχέσεις για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, τα κηρύγματα μίσους, αλλά και το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται σε πολλές περιοχές της Αθήνας, από την παρουσία υπεράριθμων παράνομων μεταναστών, έδωσε την ευκαιρία στον συνδυασμό που κατέβασε η Χρυσή Αυγή, να έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά...
Με επικεφαλής τον Ν. Μιχαλολιάκο η Χρυσή Αυγή κατέγραψε στην Αθήνα το αξιοσημείωτο 5,3%, κάτι που σημαίνει εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο και θεωρείται ότι με τον ακραίο λόγο κατά των μεταναστών κατάφερε να κλέψει ποσοστά και από τον Ν. Κακλαμάνη, τον οποίο στήριζε η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε φυσικά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά δεν μπορούσε να υιοθετήσει τον λόγο της ακροδεξιάς και με την απουσία υποψήφιου για τον ΛΑΟΣ, η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Αγ. Παντελεήμονα, μια περιοχή, όπου από τη μια η δράση της ακροδεξιάς είναι έντονη και από την άλλη οι κάτοικοι είναι απροστάτευτοι λόγω του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών και της αυξημένης εγκληματικότητας, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής έφτασε το εντυπωσιακό 20%.
Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό είναι ήταν στο 1% , στην Πελοπόννησο στο 1,45% και στη Δυτική Ελλάδα στο 1,85%.
Είναι προφανές ότι εκτός από το ΚΚΕ και την αποχή, και η Χρυσή Αυγή, πέτυχε μια σημαντική νίκη στην Αθήνα, που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη, καθώς οι πολίτες φαίνεται να αναζητούν λύση στην ακροδεξιά, όταν το κράτος δεν στέκεται δίπλα τους. Το ποσοστό στην πολύπαθη περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα δείχνει από μόνο του ότι η τάση αυτή ενισχύεται διαρκώς.

news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan