Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Γκρίνιες υπουργών στο ΠΑΣΟΚ


Η μειωμένη κατά οκτώ μονάδες διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία ερμηνεύτηκε από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ως επιβεβαίωση της πολιτικής του. Αντίθετη ωστόσο γνώμη φαίνεται πως έχουν πρωτοκλασάτοι υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος, καθώς δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή. Μία μόλις ημέρα μετά από τις περιφερειακές εκλογές και προτού κοπάσει η κόντρα της με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η υπουργός Απασχόλησης, Λούκα Κατσέλη, χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή της περαίωσης ως προς τον τρόπο εφαρμογής της...

"Η περαίωση έτσι όπως έγινε ήταν λάθος. Όχι η περαίωση ως περαίωση, αλλά ο τρόπος εφαρμογής (...) Άρα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ πως εφαρμόζουμε πολιτικές", ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ANT1 η Λούκα Κατσέλη.

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, να απολαμβάνει τη στήριξη του Μαξίμου, αλλά δέχτηκε εσωκομματικά βέλη για την αποτυχία του εισπρακτικού μηχανισμού που επέφερε νέα μέτρα και αύξηση φόρων.

Η υπουργός Απασχόλησης δεν στάθηκε μόνο στην επιλογή της περαίωσης, που θεωρήθηκε λύση ανάγκης για την ενίσχυση των εσόδων, αλλά, ερμηνεύοντας τη μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για γκάφες, έλλειψη σθένους και αργοπορία στη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων.

"Εάν δώσουμε (σε όσους απείχαν ή ψήφισαν λευκό) το μήνυμα ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, θα διαπραγματευθούμε με σθένος αυτά που μπορούμε να διαπραγματευθούμε, ότι θα υλοποιήσουμε με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς αυτά που μπορούμε για να έχουμε μια άλλη οικονομία, και να μην κάνουμε γκάφες, σαν και αυτές που έχουμε κάνει, πιστεύω ότι αυτό τον κόσμο θα τον έχουμε πάντοτε δίπλα μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός από την υπουργό Απασχόλησης, Λούκα Κατσέλη, πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου φέρονται να αμφισβητούν τη στρατηγική που επελέγη ενόψει περιφερειακών εκλογών. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, έκανε επίσης λόγο για χάσιμο χρόνου και λάθος στρατηγική.

"Χάσαμε όλο το καλοκαίρι συζητώντας για συντονιστές και υπερυπουργούς ενώ θα έπρεπε να καθορίζουμε τη στρατηγική μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές" τόνισε χαρακτηριστικά, στοχοποιώντας ουστιαστικά τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.


cosmo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan