Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Το Μουσείο της Ακρόπολης το καλύτερο του κόσμου


Το Μουσείο της Ακρόπολης βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Μουσείο του κόσμου», στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας.

Το βραβείο παρέλαβε την Κυριακή το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Νικητιάδης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι με την κίνηση τους άνοιξαν την πόρτα για να επιστρέψουν τα Μάρμαρα της Ακρόπολης στον τόπο τους...

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, εξήρε τη σημασία των εξελίξεων αυτών για τον Ελληνικό Πολιτισμό και εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι με την βράβευση αυτή έπεσε και το τελευταίο τείχος, δίνοντας νέα ώθηση στην υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η βράβευση του Μουσείου της Ακρόπολης απέσπασε ευμενή σχόλια σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας, με την επισήμανση ότι το γεγονός δίνει νέα δυναμική στο αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν Βρετανοί σχολιαστές.


in2life



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan