Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

All nightmare long-Εφιαλτικά σενάρια

Δεν μπορεί να 'ναι τυχαίο.Δεν μπορεί όλοι αυτοί που προτρέπουν εδώ και μήνες τον Ελληνικό λαό να δείξει ανυπακοή προς την ΕΕ,να φύγει απ'το Ευρώ ή ακόμα να κάνει και...πραξικόπημα,να είναι πάντα Αμερικάνοι κι Εγγλέζοι.http://www.youtube.com/watch?v=z5jKLeie7hM&feature=related Δεν μπορεί να ναι τυχαίο αυτοί που μας προτρέπουν να κάνουμε όλα αυτά "για το καλό μας",να είναι οι ίδιοι που έχουν σαν όραμα και στόχο τη διάλυση της Ευρωζώνης και του ευρώ.Το γιατί φυσικά ειναι προφανές,γιατί το ευρωνόμισμα συναγωνίζεται τα δικά τους νομίσματα: το δολάριο και τη Στερλίνα.Οπότε ο όψιμος φιλελληνισμός τους είναι τουλάχιστον ύποπτος.Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας αυτούς τους τύπους τους έχει θεοποιήσει κι όχι μόνο τους ακούει αλλά αναπαράγει κιόλας σε ίντερνετ και μπλόγκς τα όσα μας προτείνουν κάνουμε.Να βγούμε δηλαδή απ το ευρώ και να επιστρέψουμε στη δραχμή.Να αυτοκτονήσουμε με λίγα λόγια,αργά και βασανιστικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ΄την αρχή.Ας πούμε ότι ο Ελληνικός λαός τσιμπάει (για άλλη μια φορά) το δόλωμα και ακολουθεί τις προτροπές τους.Ρίχνει το Γιωργάκη,έρχεται το χάος στη χώρα αφού δεν υπάρχει καμία άλλη πλειοψηφική λύση αυτή τη στιγμή και στην αναμπουμπούλα παίρνουν την εξουσία οι ακραίες-περιθωριακές δυνάμεις που εδώ και χρόνια δηλώνουν ανοικτά τις προθέσεις τους.Αναλαμβάνουν λοιπόν και κάνουν αυτό που εύχονται στο βίντεο οι Αμερικάνοι. Λένε: "Η Κυβέρνησις ΚΚΕ-Χρυσής Αυγής δεν αναγνωρίζει τα χρέη προς τους τρίτους και πάει είτε σε αναπροσαρμογή του χρέους είτε σε συνολικό σβήσιμο του.Δεν πληρώνουμε!"
Το όνειρο σχεδόν όλων των Ελλήνων επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.Μια ελληνική κυβέρνηση με "γκατς" λέει το πρώτο,μετά τον Μεταξά,ΟΧΙ και ξεριζώνει την ξενοκρατία απ΄τη χώρα μας.
Όσοι όμως σκέφτονται πιο ψύχραιμα τρέμουν το μετά για το οποίο κανείς δε λέει κουβέντα.Γιατί ωραία είναι τα τσιτάτα και τα ψευτοεπαναστατικά αλλά αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το χρέος της τι θα γίνει;"Θα μας διώξουν απ΄το ευρώ,αυτό δεν θέλουμε;" θα πει κάποιος.Σωστά,αυτό είναι το όνειρο πολλών συμπατριωτών μας.Από εκπροσώπους της πλουτοκρατίας (πχ Βγενόπουλος-συνέντευξη Χατζηνικολάου) μέχρι τον μπαρμπά-Μήτσο στον καφενέ θέλουν "να γυρίσουμε στην όμορφη δραχμούλα μας,τότε που περνούσαμε ωραία".Μάλιστα...Μήπως θα πρεπε όμως να δούμε και το πως θα ναι η ζωή μας εκτός ευρωζώνης; Μπορεί κανείς να τη φανταστεί;
Πρώτα απ'όλα-κι επειδή όπως λένε οι ειδικοί δεν υπάρχει μηχανισμός αποβολής κάποιου μέλους απ το Ευρώ εκτός κι αν αποχωρήσει εντελώς απ την Ευρ.Ενωση-μάλλον βγαίνοντας θα κλείσουμε κι ερμητικά την πόρτα πίσω μας.Από γεωπολιτικής απόψεως λοιπόν αλλάζουν τα πάντα και ουσιαστικά επιστρέφουμε στη μεγάλη Οθωμανική αγκαλιά του νεο-Σουλτάνου Ερντογάν όπου πάντα υπάρχει ρεζερβέ μια θέση και για μας.
Ας πιάσουμε τώρα το θέμα απ΄την οικονομική του διάσταση που φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο:
Παίρνουμε το παράδειγμα ενός μισθωτού των 1000 ευρώ।Όπως λένε όσοι προτείνουν τη λύση της εξόδου μας απ την ευρωζώνη,αρχικά η ΝΕΑ δραχμή θα βγει σε αναλογία 1:1 με το ευρώ.Μετά θα αρχίσει η ραγδαία υποτίμηση της ,την οποία όμως κανείς δε μπαίνει στον κόπο να μας προσδιορίσει.Δηλαδή θα πάμε στο 1:1,5 στο 1:2 στο 1:10; Αυτοί που προτείνουν τη λύση θα πρέπει να μας το πουν. Γιατί είναι άλλο το 1 ευρώ προς 1,5 δρχ κι άλλο το 1 ευρώ προς 10 δραχμούλες.Ο μισθωτός των 1000 ε/1000νέες δρχ,αρχικά δεν θα νιώσει καμία διαφορά,υποτιμώντας όμως στη συνέχεια τη δρχ σε σχέση με το ευρώ,θα δει όλη του τη ζωή ν' αλλάζει.Όλα τα προϊόντα εισαγωγής θα ακριβύνουν κι όσο θα συνεχίσει να υποτιμάται η δρχ θα ακριβαίνουν περισσότερο.
Τότε θα γίνουμε στην πραγματικότητα Αργεντινή κι όχι τώρα που είμαστε μέσα στην Ευρωζώνη.Γιατί η χώρα μας εισάγει σχεδόν τα πάντα,από τ΄αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μέχρι τα βιομηχανικά και φυσικά την ενέργεια που χρειαζόμαστε.Ο Έλληνας μισθωτός λοιπόν θα πληρώνεται σε δραχμές ενώ θα αγοράζει σε ευρώ και δολάρια.Το μακό μπλουζάκι εισαγωγής των 10 ευρώ που τώρα είναι για αυτόν αναλώσιμο,μετά θα κοστίζει 20,30,100 νέες δρχ ανάλογα με το που θα βρίσκεται η ισοτιμία της δρχ με τα σκληρά νομίσματα.Να υπενθυμίσουμε ότι 100 νέες δρχ θα ΄ναι το 1/10 του μισθού του εργαζόμενου που έχουμε ως παράδειγμα.Αυτού που έπαιρνε 1000 ευρώ πριν και 1000 νέες δρχ μετά.
Όπως και να "κάτσει" η ισοτιμία ο Έλληνας θα γίνει φτωχότερος.Από αρκετά έως πάρα πολύ φτωχότερος.Ουσιαστικά θα γυρίσουμε στις εποχές που καταναλώναμε μόνο εγχώρια προϊόντα,με την διαφορά ότι τώρα πια δεν ξέρω αν παράγουμε και τίποτα.Κάποτε το να πάρεις,όχι αυτοκίνητο,αλλά μία ηλεκτρική συσκευή ήταν αγορά.Βέβαια την ίδια στιγμή μπορούσες να καταναλώσεις τρόφιμα σε πολύ χαμηλές τιμές αφού είχαν αποκλειστικά παραχθεί στην Ελλάδα.Έχοντας δηλαδή ένα μη-ισχυρό νόμισμα τα προϊόντα εισαγωγής για μας ήταν ακριβά ενώ τα ντόπια ήταν σε προσιτές τιμές.Έτσι θα γίνει και τώρα αν βγούμε (ή μας πετάξουν έξω) από την Ευρωζώνη.
Θα πέσει το εμπόριο με τις ξένες χώρες και θα αρχίσουμε να καταναλώνουμε τα δικά μας προϊόντα.
Το θέμα όμως είναι ποια δικά μας! Πετρέλαιο δεν έχουμε,αυτοκίνητα δεν βγάζουμε,ούτε και κομπιούτερ,μίξερ,προφυλακτικά (που λέει κι Τζιμάκος) παράγουμε.Βασικά ούτε καν το κρεατάκι και οι ντοματούλες πια δεν είναι δικιάς μας παραγωγής.Το να χεις δικό σου νόμισμα και να κάνεις υποτιμήσεις όποτε γουστάρεις,για μια χώρα με σοβαρή εσωτερική παραγωγή,μπορεί να είναι και μια καλή λύση,για την σημερινή Ελλάδα όμως όχι!Η χώρα μας σήμερα στέκεται γιατί έχει ένα σκληρό (ξένο) νόμισμα: το Ευρώ. Με αυτό μπορεί εδώ και χρόνια να αγοράζει φτηνά προϊόντα απο χώρες εκτός ευρωζώνης και να "τραβάει" φτηνά εργατικά χέρια απ το εξωτερικό.Όταν πάψει να υπάρχει αυτό τότε και τα ξένα προϊόντα θα πάψουν να ναι φτηνά και οι (περισσότεροι) ξένοι θα φύγουν.Μετά τα προϊόντα που θα καταναλώνουμε θα πρέπει να τα παράγουμε εμείς.Τουλάχιστον τα αγροτικά για να μην πεθάνουμε απ την πείνα,αλλά ποιος... Μπούτας θα γυρίσει στα χωράφια του για να μαζεψει την παραγωγή;Πέρα από το ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι πια αγροτοκτηνοτροφική ακόμη κι αυτοί οι λίγοι που έχουν μείνει στα χωριά μας ξεπερνούν τα 100 κιλά έκαστος και μου φαίνεται κάπως δύσκολο-βιολογικά πια-να μπορούν να (ξανα)κάνουν τους πραγματικούς αγρότες.Γιατί αυτή τη στιγμή είναι απλά μικροαστοί που ζουν εκτός πόλεων.

Το σενάριο αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τους σκοπούς των φασιστών και των κομουνιστών.
Οι μεν θα δουν τους ξένους να φεύγουν απ΄την Ελλάδα,οι δε τη χώρα να γίνεται Αλβανία.
Το ρόλο του Χότζα όμως ποιος θα τον παίξει;Ο Βορίδης ή η Λιάνα Κανέλλη;
Ιδού η απορία



http://erotokritosx.blogspot.com/

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που το έγραψε αυτό η δεν ξέρει τι του γίνετε,η δεν θελει να ξερει τι του γίνετε, ή ξέρει πολυ καλά τι του γινετε και απλώς τον εξυπηρετεί αυτό που γίνετε....!

strawberry είπε...

εσυ που δεν εχεις αγνοια και γνωριζεις τι σου γινεται, για πες μου τι λυση προτεινεις?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ strawberry tην αποψη μου τη δημοσίευσα στη "πηγή" του άρθρου αλλα ο ερωτόκριτος την εκανε "γαργάρα" γιατί με τις τεκμηριωμένες απο επειχηρήματα και αποδείξεις απαντήσεις μου καταρίπτονταν ολη η τρομολαγνεία του γι αυτό και δεν τη δημοσίευσε ποτέ!! Απο τα συμφραζόμενα του αρθρου του προκυπτει εμφανώς το συμπέρασμα οτι αν δεν σκυψω το κεφάλι στις ληστροσυμμορίες και τους εντολείς τους (τις λέσχες των αχρείων και τις ευρωπαικές ενώσεις της κοροιδίας)που με κυβερνάνε 40 χρόνια τωρα,είτε θα γίνει η χώρα μου Αλβανία και θα πεινάσω η θα με φανε λάχανο οι Τούρκοι.....! Το δε σενάριο του "τρομου" αν γινει βολεύει κατα τη γνώμη του μόνο τους κουμμουνιστές και τους "φασίστες"...γιατί ειναι τουλαχ.φασισμός να θελεις να παει η χώρα σου μπροστά (και μαζί με αυτή και εγώ) και να αποτινάξει τη ξενοκρατία κai τη διαφθορά! Και οσο για τους πραγματικούς παγκόσμιους φασίστες που είναι πλέον ορατοί δια γυμνού οφ8αλμού γι αυτόν ειναι ακόμα θεωρία συνομωσίας!!! Αν πρεπει να διαλέξω λοιπόν αναμεσα σε αυτά τα δύο, προτιμώ να πεθάνω η να πεινάσω αλλα με τα παντελόνια ανεβασμένα!!! Και μην σου πω οτι την πείνα αρχισα ήδη να τη συνηθίζω....

strawberry είπε...

αγαπητε Ανωνυμε, την αποψη σου δεν τη γνωριζω και θα σε παρακαλουσα να μου τη στειλεις με e-mail berry.straw999@googlemail.com ουτε τα περι γαργαρας.τρομολαγνεια πανω σε τι?
απο τα συμφραζομενα του αρθρου προκυπτει, κατα τη γνωμη μου, το συμπερασμα: οτι δεν ειναι θεμα σκυψιματος κεφαλιου,αλλα, ειναι πλεον καιρος να υπαρξει μια πιο λογικη,ηθικη,ευρωπαικη και εθνικου συμφεροντος κατανοηση της ερωτησης- ποιοι ειναι τελικα φιλοι και ποιοι εχθροι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ strawberry το σχολιο μου τελικά δημοσιέυτηκε εστω και με καθυστέρηση και μπορείς να το δεις εδω:
http://erotokritosx.blogspot.com/2010/09/blog-post_14.html
Ειναι η 3 Νοεμβρίου 2010 10:50 π.μ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan