Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Καταδικάζουν τους Πειρατές

Για μείωση του εξοντωτικού προστίμου των 4 εκ. ευρώ που επιδικάστηκε στους ιδιοκτήτες του Pirate Bay αγωνίζεται το "Κόμμα των Πειρατών" στη Σουηδία. Υπό διωγμό η σελίδα με τους 23 εκ. χρήστες downloading
Με χθεσινή του απόφαση  το Σουηδικό εφετείο μείωσε τις χρηματικές αλλά και ποινές φυλάκισης  που είχαν επιβληθεί στους δύο ιδρυτές και τον χρηματοδότη του ιστότοπου Pirate Bay, ενός από τους κυριότερους ιστότοπους απ' όπου μπορεί κανείς να "κατεβάσει" αρχεία- torrent, όπως ανακοίνωσε το εφετείο....

Πρόκειται για τον 32χρονο  Φρέντρικ Νέιτζ που  καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση, τον επίσης 32χρονο Πέτερ Σούντς που καταδικάστηκε σε 8 μήνες και τον 50χρονο  επιχειρηματία Καρλ Λούντστρομ που καταδικάστηκε σε  4 μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου.
Σε πρώτο βαθμό οι τρεις άνδρες είχαν καταδικαστεί (λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές)  τον Απρίλιο του 2009 σε ένα χρόνο φυλάκισης και στην καταβολή 32 εκατομμυρίων κορώνων – περίπου 3,3 εκατομμύρια ευρώ- ως αποζημίωση και τόκους στις βιομηχανίες μουσικής, κινηματογράφου και βιντεοπαιxνιδιών που λαθραία «κατέβαζαν» οι διάφοροι χρήστες.
Ωστόσο αν και οι ποινές φυλάκισής τους μειώθηκαν στο δεύτερο βαθμό, οι αποζημιώσεις και οι τόκοι που πρέπει να καταβάλλουν από κοινού αυξήθηκαν και έφτασαν τα 46 εκατομμύρια κορώνες-περίπου 4,6 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηγέτης του κόμματος των Πειρατών, Ρίκ Φάλκβινγκ "Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το Pirate Bay και δεν σημαίνει τίποτα για παρόμοιες ιστοσελίδες. Η κοινή χρήση χρήση αρχείων αυξάνεται καθημερινά, όλο και περισσότερος κόσμος θα προσπαθεί να κρύβει τι κάνει στο διαδίκτυο"
Παρά τη δικαστική διαμάχη ο ιστότοπος, εξακολουθεί να λειτουργεί και να μετρά περισσότερους από 23 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Το σουηδικό Κόμμα Πειρατών στις τελευταίες Ευρωεκλογές εξασφάλισε για πρώτη φορά έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι Πειρατές εξασφάλισαν το 7,1% των ψήφων, δείχνουν τα οριστικά αποτελέσματα.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan