Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Είναι συνταγματικό αυτό κ. Παπανδρέου;

Είναι συνταγματικό αυτό κ. Παπανδρέου;
Ο  κ. Παπανδρέου στην προσπάθειά του να καταλαγιάσει τις κομματικές αντιδράσεις για τα δεινά που αντιλαμβάνεται οτι θα ακολουθήσουν στο πεδίο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης έκανε δυο κινήσεις.
1:    Ζήτησε μορατόριουμ για ένα χρόνο από τα κομματικά στελέχη. Και αυτό γιατί γνωρίζει οτι με τα μέτρα που έχει λάβει αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν θα χάσει τον βασικό κορμό του κόμματός του. Το είπε άλλωστε και ο “τσάρος”. Είναι δικαίωμά του και …υποχρέωσή τους (παλιά μου τέχνη κόσκινο…)
2: Ανακοίνωσε την συγκρότηση τριμερούς επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια.
Αυτό είναι καθαρά αντισυνταγματικό.  Αυτή που είναι συνταγματικά υπεύθυνη να προετοιμάζει τα νομοσχέδια είναι αποκλειστικά η εκάστοτε κυβέρνηση και όχι το κόμμα.
Η ανάμιξη του κόμματος σε τέτοια ζητήματα θυμίζει άλλα καθεστώτα. Σε ποιο σύνταγμα το είδε ο κ. Παπανδρέου ότι το κόμμα προετοιμάζει τους νόμους;
Το όλο θέμα τώρα είναι στο χέρι της Αντιπολίτευσης, εάν δεχθεί ή όχι ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ θα φτιάχνει νόμους!
newpost

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan