Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κράμερ εναντίον Κράμερ ή ο "σοσιαλισμός της λιτότητας"

Επίθεση στο οικονομικό επιτελείο το οποίο “Παρά το ηχηρό μήνυμα των τελευταίων εκλογών....οδηγεί και τον Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο της απαξίωσης, της πολιτικής μετάλλαξης, του «διαζυγίου» με τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά τους στήριξαν”, κάνει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “Αυτή η πολιτική ΔΕΝ είναι πολιτική ΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι άλλο που προσομοιάζει περισσότερο με τις πλέον μονεταριστικές πολιτικές που


γνωρίσαμε στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’80”. Δεν παραλείπει μάλιστα με δηκτικό τρόπο να σχολιάσει ότι “Η φτώχεια και η υποβάθμιση της ζωής του ελληνικού λαού χαρακτηρίζονται από υπουργούς «ευτυχισμένη κατάσταση»”. Όπως κατηγορηματικά αναφέρει “Φαίνεται λοιπόν ότι στη χώρα μας δοκιμάζεται πειραματικά το νέο είδος πολιτικής όπου από την ελευθερία και την ανεξαρτησία μεταβαίνουμε στην καθοδηγούμενη επιτήρηση...”.

Η Αριτερή Πρωτοβουλία καλεί τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Πρωθυπουργό της χώρας “να κατανοήσει ότι δεν μπορούμε να είμαστε οι σοσιαλιστές της λιτότητας”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ενώ τονίζει ότι η κοινωνική ανοχή έχει φτάσει στα όρια της και η απελπισία των πολιτών είναι υπόρρητη και “έτοιμη να ξεσπάσει” γι’ αυτό και αναφέρει ότι “Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει για τέτοιες πολιτικές. Δεν έχει δώσει καμία λευκή επιταγή σε κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ έχει τα όργανά του και τις καταστατικά θεσμοθετημένες διαδικασίες. Για αυτό πρέπει να οδηγηθούμε σε Συνέδριο το συντομότερο δυνατό”

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan