Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τους δύο Escobar (video)eskomparΟι παράλληλοι δρόμοι του «βαρόνου» της κοκαΐνης Pablo Escobar και του δολοφονημένου διεθνούς ποδοσφαιριστή Andres Escobar, δύο ανθρώπων που σημάδεψαν την κοινωνία και τον αθλητισμό της Κολομβίας κατά τη δεκαετία του ‘90, περιγράφονται στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ των Jeff Zimbalist και Michael Zimbalist, με τίτλο «Οι δύο Escobar».
Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και πλέον κυκλοφορεί και σε DVD, οι δύο Αμερικανοί δημιουργοί εντόπισαν τα πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στους δύο άνδρες: Δεν ήταν μόνο το κοινό τους επώνυμο και το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους το 1994, αλλά και το πώς ακροβατούσαν μεταξύ δόξας και αμφισβήτησης.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο που αποκαλύπτεται, είναι η στενή σχέση του διαβόητου Pablo Escobar με το ποδόσφαιρο. Ο επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών του Medellin υπήρξε λάτρης της μπάλας και παρακολουθούσε με πάθος τους αγώνες, ακούγοντας ραδιοφωνικές μεταδόσεις ακόμα και στις στιγμές που κρυβόταν σε χαντάκια για να σώσει τη ζωή του! Οι εξομολογήσεις του στενότερου συνεργάτη του εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως Popeye, ο οποίος σήμερα είναι έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, είναι πραγματικά ανατριχιαστικές…sportena

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan