Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Οδηγίες για διαρρήκτες


Χιλιάδες αντίτυπα από βιβλίο με οδηγίες για επιτυχημένες διαρρήξεις πωλούνται σε ενδιαφερόμενους στην Ιαπωνία. Συγγραφέας, ένα πλούσιος κλέφτης

Ένα νέο βιβλίο, οδηγός για επίδοξους διαρρήκτες, κάνει πάταγο στην Ιαπωνία.

Σε καιρούς κρίσης και φτώχειας ένας επίδοξος Ιάπωνας κλέφτης, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως ευγενή και αθόρυβο διαρρήκτη, έγραψε βιβλίο δίνοντας συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να γίνει επιτυχημένος κλέφτης...

Μάλιστα ήδη τα πρώτα 10.000 αντίτυπα του βιβλίο με τίτλο "Επάγγελμα ληστής, ετήσιο εισόδημα 30 εκατ γιέν" έχουν εξαντληθεί τις πρώτες δέκα μέρες κυκλοφορίας του.

Ο Hajime Karasuyama, όπως είναι το ψευδώνυμο του καριερίστα διαρρήκτη, ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει την παράξενη δυνατότητα να μπορεί να μαντεύει πού έχει κρύψει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τα χρήματα και τα πολύτιμα εν γένει αντικείμενά του και έτσι θέλει να δώσει μερικές συμβουλές στους επίδοξους ληστές, πως δηλαδή να παραβιάσουν ένα σπίτι και να φύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα μην αφήνοντας κανένα ίχνος.

Ο Karasuyama τονίζει ότι βγάζει περίπου 270,000 λίρες το χρόνο- από τι άλλο βέβαια, από τις διαρρήξεις που κάνει.

Μεταξύ άλλων, ο επαγγελματίας διαρρήκτης παρέχει λεπτομέρειες για την τέλεια διάρρηξη ενώ αποκαλύπτει ότι εάν τοποθετήσει κανείς ένα μεγεθυντικό φακό ενάντια στη κλειδαρότρυπα μπορεί να δει τι γίνεται μέσα στο σπίτι.

Παράλληλα, συμβουλεύει τους επίδοξους ληστές πως καλό θα ήταν να αγοράσουν ένα υβριδικό αυτοκίνητο καθώς είναι πιο αθόρυβα. "Έτσι, θα φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι", λέει.

Ο Karasuyama διηγείται επίσης μερικές από τις θρυλικές ληστείες του όταν για παράδειγμα προσέλαβε έναν σοφέρ για να τον πάει στο υποψήφιο σπίτι που θα παραβίαζε ενώ ήταν ντυμένος με κοστούμι σαν αλλοτινός επιχειρηματίας.

"Δεν ήθελα να γίνω στόχος και έτσι επέλεξα μια εμφάνιση που δεν θα ήταν τόσο ύποπτη", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το βιβλίο πωλείται προς 1.200 γιεν ενώ ο εκδότης του αναφέρει πως το βιβλίο δεν απευθύνεται σε επίδοξους ληστές αλλά στους ιδιοκτήτες οι οποίοι οφείλουν να ξέρουν πως σκέφτεται ένας ληστής ώστε να προστατεύσουν καλύτερα τη περιουσία τους.


news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan