Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σπρέι «σβήνει»… την ντροπή


Βοηθά στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων

Ρινικό σπρέι που μπορεί να βοηθήσει τους ντροπαλούς και εσωστρεφείς ανθρώπους να νιώσουν πιο άνετα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ανακάλυψαν Ισραηλινοί και Αμερικανοί επιστήμονες.

Το σπρέι περιέχει ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», που αυξάνει την ικανότητα των ανθρώπων να αναπτύσσουν συναισθηματικούς δεσμούς και παίζει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών...

Οι ερευνητές του Κέντρου Σίβερ για την Έρευνα και Θεραπεία του Αυτισμού, καθώς και επιστήμονες του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ, σε μελέτη που παρουσίασαν στο περιοδικό ψυχολογίας «Psychological Science» αναφέρουν ότι το σπρέι ωκυτοκίνης μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές δεξιότητες των ντροπαλών, ενώ έχει μηδαμινή επίδραση σε όσους είναι από τη φύση τους εξωστρεφείς και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει ειδικότερα τα άτομα με αυτισμό, που κλείνονται στον εαυτό τους αδυνατώντας να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους, αλλά και πιο γενικά όσους δυσκολεύονται να αναπτύξουν μια ομαλή κοινωνική ζωή.


newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan