Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πώς να καταπολεμήσετε την ακμή...


Μπορεί να απέχεις έτη φωτός από την εφηβεία, αλλά η ακμή να κάνει την εμφάνισή της.

Ένα πρόβλημα που, αν δεν το προσέξεις, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα στις διακοπές σου, και όχι μόνο. Η ακμή δεν χτυπά μόνο τους εφήβους, αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό του ενηλικιωμένου πληθυσμού, κοντά στο 10%. Η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος της ακμής και η αποφυγή λαθών, θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το θέμα μια για πάντα, χωρίς να μείνουν ενοχλητικά σημάδια...

Επίσης, να ξέρεις ότι αν είχες καθαρό δέρμα στην εφηβεία σου, έχεις αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσεις ακμή ως ενήλικας. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η αύξηση της λιπαρότητας στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μαύρα στίγματα και σπυριά με πύων.

Η περίπτωση της ακμής φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις. Άνθρωποι που ζουν μέσα στο στρες, κοιμούνται λίγο, δεν ασκούνται και καπνίζουν (σου θυμίζει κάτι η περιγραφή;) παράγουν ολοένα και περισσότερες τοξίνες. Ο οργανισμός προσπαθεί να τις αποβάλλει από το δέρμα και έτσι εμφανίζεται η ακμή. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις τροφές πλούσιες σε λιπαρά, υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά και τηγανητά, έχεις όλο το πλαίσιο έτοιμο για να δημιουργηθεί το πρόβλημα. Η συνταγή, λοιπόν, για άλλη μια φορά είναι απλή, όσο και δύσκολη: Αλλάζεις τρόπο ζωής, αλλάζεις διατροφικές συνήθειες και απομακρύνεις σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα να γεμίσεις σπυράκια.

Αν όμως δεν τα καταφέρεις, ορίστε μερικές πρακτικές συμβουλές ώστε να ξεπεράσεις, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, το πρόβλημα:

• Χρησιμοποιείς αντιηλιακό για χρήση όλο τον χρόνο. Η φράση «ο ήλιος ξηραίνει τα σπυράκια», είναι μύθος. Ουσιαστικά τα επιβαρύνει και ο οργανισμός παράγει περισσότερα.

• Παίρνεις καθαριστικό προσώπου και κρέμα φροντίδας. Δεν αφυδατώνεται η επιδερμίδα και έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

• Για να απορροφηθεί καλύτερα η λιπαρότητα και να καθαρίσουν οι πόροι, μην διστάσεις να πάρεις μάσκες αργίλου. Επίσης, χρήσιμες είναι και ο lotion
με στυπτική δράση.


menslounge

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan