Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε η Teresa Lewis

Μια γυναίκα η οποία είχε γίνει σύμβολο της εκστρατείας για την κατάργηση της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, τελικά εκτελέστηκε την Πέμπτη 23/09, αφού δεν εισακούστηκε μια τελευταία έκκληση της για επιείκεια.

Teresa Lewis (φωτο), 41 ετών, η οποία πέθανε από θανατηφόρα ένεση, είναι η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005 καθώς και η πρώτη που θανατώθηκε στην πολιτεία της Virginia εδώ και 98 χρόνια.
Η Lewis είχε κατηγορηθεί ότι προσέλαβε δύο εκτελεστές για να σκοτώσουν τον άντρα της και τον θετό γιο της ώστε να μπορέσει να εισπράξει την ασφάλεια ζωής ύψους 250.000 δολαρίων.

Η 41χρονη είχε παραδεχτεί την ενοχή της όπως επίσης και οι δύο άντρες οι οποίοι όμως καταδικάστηκαν σε ισόβια φυλάκιση, ενώ ο ένας από αυτούς αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Υπήρξαν αντιδράσεις για την εκτέλεση της Lewis ενώ μια ομάδα ακτιβιστών βρισκόταν έξω από τη φυλακή την ώρα της εκτέλεσης.

Η Lewis ήταν η 12η γυναίκα που εκτελέστηκε από το 1976 ενώ ο αριθμός των αντρών που θανατώθηκε από την πολιτεία στο ίδιο διάστημα ανέρχεται σε 1200.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan