Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πίνουμε για να ξεχάσουμε τα χρέη μας!

Οίνος καρδία ευφραίνει! Κάπως έτσι την είδαν και οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας που σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν υποστήριξαν πως η ελληνική παραγωγή διένυσε το 2010 την καλύτερη χρονιά της τελευταίας 20ετίας.

Η Ένωση Οίνοι της Βόρειας Ελλάδας- η οποία αριθμεί 39 μέλη- αναφέρθηκε πως...

αν και η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι λίγο δύσκολη με μειώσεις παραγωγής και μειώσεις πωλήσεων, εν τούτοις το 2010 ήταν μια καλή χρονιά για το ελληνικό κρασί, που πλέον ψάχνει νέες αγορές για το εμφιαλωμένο κρασί και νέες συνέργειες με τον κλάδο της εστίασης αλλά και φορείς που προωθούν προγράμματα γαστρονομίας και οινογνωσίας.

Αμφίβολη η ποιότητα των χύμα κρασιών

Αναφορικά με το χύμα κρασί, ο πρόεδρος της Ένωσης, Ιωάννης Βογιατζής, κάλεσε τους καταναλωτές να το αποφεύγουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, πόσο μάλλον να εγγυηθεί για την ποιότητά του».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε, ότι υπάρχουν ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά, τιμής 7 ευρώ και 10 ευρώ, που είναι επώνυμα, ποιοτικά και διασφαλίζουν τον καταναλωτή.

Για το θέμα του χύμα κρασιού το επίτιμο μέλος της ένωσης, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι μεγάλο ψέμα ο μύθος του αγνού χωρικού κρασιού» και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η κατανάλωσή του είναι άκρως επικίνδυνη για τον καταναλωτή.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μόνο η λελογισμένη κατανάλωση κρασιού οδηγεί στην ευτυχία και τονίζοντας ότι ήδη επιτροπή στο υπουργείο Πολιτισμού σκέφτεται τρόπους για να περάσει στο εξωτερικό το τρίπτυχο κρασί, τουρισμός και πολιτισμός, η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να καταστεί Διεθνής πόλη κρασιού και γαστρονομίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προωθείται η δημιουργία ενός Portal, μέσω της ψηφιακής σύγκλισης και Project ύψους 2 εκατ. ευρώ, με στόχο να προωθηθούν με μεγαλύτερη ένταση οι δρόμοι του κρασιού.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan