Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Marina Bay Sands – Η αποθέωση της πολυτέλειας


Το πιο ακριβό ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στην Σιγκαπούρη και αποτελείται από τρεις ουρανοξύστες και ένα πλοίο για οροφή...

Λέξεις όπως επιβλητικό, εντυπωσιακό, μυθικό και απίστευτο, ωχριούν μπροστά σε μια και μόνο φωτογραφία του. Το ιδανικό, βέβαια, είναι να μπορείς να το απολαύσεις από κοντά, αν όμως δεν σε βγάλει ο δρόμος κατά… Σιγκαπούρη μεριά, μπορείς να αρκεστείς στην εικόνα κάποιων σχιστομάτηδων που αποφάσισαν να κάνουν τη βουτιά τους στην πισίνα του ξενοδοχείου τους, στο roof garden. Μόνο που αυτή η πισίνα έχει μήκος 150 μέτρα και το roof garden είναι μόνο στα 200 μέτρα ύψος!

Το Marina Bay Sands αποτελεί το καινούργιο καμάρι της Σιγκαπούρης. Σε μια επίδειξη υψηλής αρχιτεκτονικής και υπερβολής ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν και τελικά, κατασκεύασαν ένα ξενοδοχείο πραγματικά επιβλητικό. Αποτελείται από δύο μέρη: Το πρώτο είναι οι τρεις ουρανοξύστες του, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους και δίνουν τον απαραίτητο όγκο και ύψος στο δημιούργημα. Το δεύτερο είναι η εκπληκτική οροφή του, το SkyPark που σχεδιαστικά θυμίζει το σκαρί ενός καραβιού και πρακτικά αποτελείται από χώρους αναψυχής, καφετέριες και εστιατόρια και φυσικά από μια τεράστια πισίνα, μήκους 150 μέτρων, η οποία πραγματικά σε καθηλώνει.

Ο δημιουργός αυτής της πρωτοποριακής ιδέας, αρχιτέκτονας Moshe Safdie, ξόδεψε 5 δισ. δολάρια, περίπου 3,8 δισ. ευρώ, για να ολοκληρώσει ένα resort που περιλαμβάνει τρεις πύργους των 55 ορόφων ο ένας, 2.560 δωμάτια και φυσικά την extreme οροφή. Όλη η ιδέα είναι βασισμένη στις αρχαίες πόλεις και στα κάστρα που τις περιέβαλαν. Κάτι σαν την Τροία, δηλαδή.

Οι τρεις ουρανοξύστες φιλοξενούν το καλύτερο πολυκατάστημα ρούχων στην Ασία, και οπωσδήποτε χλιδάτα εστιατόρια με παγκοσμίου φήμης chefs να κλέβουν την παράσταση. Καζίνο, αίθουσες συνεδριάσεων και εκθέσεων, αλλά και θέατρα, βρίσκονται στις standard παροχές του Marina Bay Sands.
Για να γίνει πράξη το φιλόδοξο εγχείρημα, χρειάστηκαν 929.000 τετραγωνικά μέτρα γης. Η θέα από το SkyPark κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος του ξενοδοχείου έχει προσεχθεί ιδιαίτερα, σε μια προσπάθεια να γεμίσει με κήπους από πολύχρωμα λουλούδια και καταπράσινα δέντρα, έτσι ώστε να περάσει και ένα περιβαλλοντικό μήνυμα.

Αυτό όμως που κάνει το Marina Bay Sands να ξεχωρίζει είναι ο όγκος του, είναι ολόκληρο συνολικά. Στην , έτσι και αλλιώς, επιβλητική οπτική της Σιγκαπούρης, έρχεται να προσθέσει έντονα το στοιχείο της υπερβολής και του νεοπλουτισμού. Σαν να έχει βαλθεί κάποιος να φτιάξει έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ και, έτσι για χαβαλέ, να αποφάσισε να στήσει και μια βαρκούλα στην κορυφή του.

















menslounge

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan