Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Το<< θαύμα>> του Μαλάουι


Πως μια χώρα παρέκαμψε το Δ.Ν.Τ, και ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ στις δυνάμεις του.

Το Μαλάουι είναι μια χώρα της Αφρικής που μαστίζεται από λιμούς και υποσιτισμό,

ενώ οι πολύμηνες περίοδοι ανομβρίας είχαν σα συνέπεια να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους δεκάδες υποσιτισμένοι κάτοικοι.

Η χώρα ήταν αναγκασμένη να εισάγει το 50% των ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης από το εξωτερικό.

Τον Ιούλιο του 2002 ο τότε επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Χόρστ Κέλερ φανέρωσε ότι οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί είχαν υποχρεώσει το Μαλάουι να πουλήσει τα αποθέματα σιτηρών,προκειμένου να αποπληρωθούν οι οφειλές που είχε οι χώρα σε διάφορες τράπεζες.Αυτό ωστόσο ήταν αδύνατο σε μια περίοδο που οι κάτοικοι ήταν αντιμέτωποι με λιμούς κ υποσιτισμό.

Το 90% των κατοίκων του Μαλάουι καλλιεργούσε το δικό του κομμάτι γης.Οι μικροκαλλιεργητές ελέγχουν το 75% της αγροτικής παραγωγής και λαμβάνουν το 80%των εσόδων από τις εξαγωγές.Έτσι ο πρόεδρος της χώρας,Μπινγκού Ουά Μουταρίκα προχώρισε σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα,μειώνοντας την τιμή του λιπάσματος από τα 35ευρώ στα 5 και στην τιμή της συσκευασίας δυο κιλών σπόρων από τα 3ευρώ στα 0,15 λεπτά.

Τα πρώτα σημάδια θαύματος άρχισαν να φαίνονται το 2005.Εντός 2,5 ετών η παραγωγή αυξήθηκε κατά 200%.Η τοπική αγορά αναγεννήθηκε,ο τομέας των μεταφορών άρχισε κ αυτός να κινείτε ανοδικά,κατασκευάστηκαν δρόμοι κ ο πληθωρισμός άρχισε να μειώνετε,περιορίζοντας σημαντικά τον αριθμό θυμάτων από την πείνα.

Οι άθλοι του Μαλάουι ήταν σημαντικοί.

Το ΑΕΠ από 2,7δις δολάρια το 2005 έφτασε στα 5δις δολάρια το 2009.

Ο ρυθμός ανάπτυξης από 3,3% (του ΑΕΠ) το 2005 έφτασε στο 8% (του ΑΕΠ)

Η σοδειά σιτηρών από 1,2 εκατομμύρια τόνους το 2005 έφτασε στο 3,7 εκατομμύρια τόνους.

Τελικά μόνο έτσι σωζονται οι χώρες, με το να μην υποτιμούν τις δυνάμεις τους και το λαό τους…

Υ.Γ.

ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?? ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ Κ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.??

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟϊΟΝΤΩΝ??ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ??ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΤΟΝ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ??ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ??

ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ??ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ.

ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ.ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ .

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΙΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΩΝ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ??ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΤΕ.

ΥΓ2:

ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ «ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ»(ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ) ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΠΩΣ Η ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΛΑΟΥΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΜΑ ΤΥΧΑΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ-ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ:

H ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΟΥΙ ΚΥΡΙΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΑΡΚΟΥΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΤΗΣ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ) ΠΟΥ ΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΤΕΝΙΖΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ....

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan