Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ομολογία – σοκ στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχουν ληφθεί παράνομες αποφάσεις

Επιχειρηματίας των Τρικάλων, αναζητεί Υπηρεσία του Δήμου για να καταβάλει μισθώματα που δεν τα παραλαμβάνει κανείς …


Τα πάνω-κάτω, ήρθαν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, καθώς ευθέως, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ζήτησαν να κληθούν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου, για να ελέγξουν τις συμβάσεις μίσθωσης Δημοτικών καταστημάτων.

Όλα ξεκίνησαν από την υπόθεση που ανέδειξε το trikalanews.gr για την μίσθωση του... αναψυκτηρίου στο Μύλο Ματσόπουλου με το νομικό πρόβλημα που προέκυψε και που δύο μήνες μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παράταση του μισθώματος, η απόφαση καλείται να ανακληθεί με εισήγηση του νομικού εκπροσώπου του Δήμου.

Πρώτος … «άναψε φωτιές», ο Θανάσης Βαβύλης που αναρωτήθηκε «σαν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», φέρνοντας για παράδειγμα την μίσθωση του «Φρουρίου» και λέγοντας πως «αν ισχύει η εισήγηση του νομικού συμβούλου, έχουμε σοβαρό πρόβλημα, είναι σοβαρό θέμα, ανοίξαμε πληγή, έχουμε παρανομήσει, το θέμα γίνεται τεράστιο και μείζον και να έρθουν οι νομικοί σύμβουλοι, να δούμε τι θα κάνουμε.

Αμέσως τέθηκε ζήτημα και για άλλα Δημοτικά Καταστήματα όπως του χώρου της Νομαρχίας, ο Δήμαρχος σχολίασε πως «για αυτά είναι νόμιμες οι συμβάσεις», με τον Θανάση Βαβύλη να αμφισβητεί την νομιμότητα, διαβάζοντας νόμους….

Ακολούθησε ο Άγγελος Αγγελής, λέγοντας πως «Δεν τηρούμε την διαδικασία στις μισθώσεις και δεν καλούμε τους νομικούς. Είναι ένα ζήτημα, δεν είμαστε νόμιμοι στις αποφάσεις».

Ότι η παράταση της μίσθωσης που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για το αναψυκτήριο, είναι παράνομη, εκτίμησε και ο Δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος, λέγοντας πως «Δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή η επαγγελματική μίσθωση, άρα με την λήξη της 6ετίας γίνεται επαναδιακήρυξη» και ωστόσο πρότεινε αναβολή του θέματος «για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στον μισθωτή»…

Την ίδια ώρα ο μισθωτής που είναι στον «αέρα», δεν έχει πληρώσει εδώ και μήνες τα μισθώματα και όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο που παρέστη «είμαι επιχειρηματίας και δεν χρωστάω πουθενά. Αποφασίστε αν είμαι παράνομος να φύγω, αν είμαι νόμιμος να μείνω, αλλά πείτε μου επιτέλους που μπορώ να παραδώσω τα χρήματα από τα ενοίκια που οφείλω αφού καμιά Υπηρεσία σας δεν τα δέχεται»…

Την ίδια ώρα, δημοτικοί σύμβουλοι, μπήκαν … αναιτιολόγητα και σε μια διαδικασία να επιβάλλουν στον μισθωτή αναπροσαρμογή του μηνιαίου μισθώματος από 650 ευρώ στα 1.200 ευρώ και σε …διατίμηση των προϊόντων που διαθέτει από το αναψυκτήριο.

«Εδώ δεν ξέρουμε αν είναι νόμιμος ή παράνομος και θα μπούμε σε …παζάρια», ανέφερε ο Βασίλης Παπαϊωάννου, επαναφέροντας δημοτικούς συμβούλους στην …σκληρή πραγματικότητα, ζητώντας αναβολή του θέματος για νομική διερεύνηση.

«Να αποφασίσει η νέα Δημοτική Αρχή μετά τον Ιανουάριο και να αναβάλλουμε το θέμα», ζήτησε ο Θανάσης Τσιάρας …



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan