Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάρι με ανθρώπινη οδοντοστοιχία "επιτίθεται" σε... αντρικά γεννητικά όργανα;


Δείτε το βίντεο!Σύμφωνα με την εφημερίδα "Melbourne Herald Sun", το ψάρι-δολοφόνος εντοπίστηκε πριν από μήνες, στην λίμνη Sepic στην Νέα Γουινέα και το δάγκωμα του...
στάθηκε μοιραίο για δύο άντρες που έχασαν την ζωή τους από ακατάσχετη αιμορραγία. Τα συγκεκριμένα ψάρια, που ανήκουν στην κατηγορία pacu, θεωρούνται συγγενείς των πιράνχα και είναι γνωστά ως "ψάρια-βαμπίρ"!!

Οι άτυχοι άνδρες βρέθηκαν στην λίμνη τον Ιούνιο του 2001 με διαφορά μιας ημέρας ο ένας από τον άλλον και όπως όλα δείχνουν έκαναν το μοιραίο λάθος να ουρήσουν μέσα στον ποταμό. Αμέσως το ψάρι εντόπισε την μυρωδιά των ούρων και την ακολούθησε κατα μήκος του ποταμου κολυμπώντας με μεγάλη ταχύτητα αναζητώντας την...πηγή της.
Πριν οι άνδρες προλάβουν να... κουμπώσουν τα παντελόνια τους , το ψάρι πήδηξε πάνω τους και με τα κοφτερά του δόντια δάγκωσε θανάσιμα τα πέη τους. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που ανέλαβε την υπόθεση ο θάνατος και των δύο ανδρών προήλθε από ακατάχετη αιμοραγία λόγω πληγών στα γεννητικά τους όργανα. Και στα δύο περιστατικά δεν υπήρχε κάποιος αυτόπτης μάρτυρας οπότε δεν μπορεί κανείς να πει με απόλυτη σιγουριά τι προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό των άτυχων ψαράδων.


Τι λένε οι ειδικοί

Ο θαλάσσιος βιολόγος κ.Ian Middleton δήλωσε στην εφημερίδα "Melbourne Herald Sun":
"Το ψάρι αυτό υπάρχει και δεν είναι το μόνο. Ανάλογες φήμες κυκλοφορούν και για τα candiru που πρωτοεμφανίστηκαν στον Αμαζόνιο. Ξέρουμε οτι ζουν σε ποτάμια και ότι στην κάτω γνάθο τους έχουν δόντια κοφτερά και μακρυά που μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα. Το πιθανότερο είναι οτι τρέφονται με έντομα αλλά είμαστε πλέον σχεδόν βέβαιοι οτι έλκονται από την μυρωδιά των ούρων την οποία και ακολουθούν μέχρι να εντοπίσουν την πηγή της. Δεν έχω στοιχεία για να σας απαντήσω εάν επιτίθενται και δαγκώνουν τα γεννητικά όργανα των ανδρών - ενδεχομένως να λαμβάνουν την μυρωδιά των ούρων ως απειλή. Ίσως πάλι όλα αυτά να είναι απλώς φήμες!!
Δείτε στο ερασιτεχνικό βίντεο το ψάρι με την ανθρώπινη οδοντοστοιχία. Αν πράγματι ήταν ένα τέτοιο που επιτέθηκε στους δύο άντρες, τότε φανταστείτε να σας δαγκώσει το συγκεκριμένο σε.... οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας!




Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan