Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι μαθητές του λυκείου Φαρκαδόνας δεν ξεχνούν

Βαριά η ατμόσφαιρα χθες στο γενικό λύκειο Φαρκαδόνας, ένα σχολείο που πριν από 7 χρονιά θρηνούσε τους 7 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στο πέταλο του Μαλιακού, κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής.
Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2004 ο ουρανός της Φαρκαδόνας είχε σκοτεινιάσει απότομα στην είδηση της απώλειας των 7 βλασταριών. Τη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου του 2004 η Φαρκαδόνα, το Ζάρκο, το Γριζάνο και το Διάσσελο αποχαιρετούσαν, την Έβελιν, τον Γιάννη, την Κατερίνα, τον Χρήστο, τον Κώστα, τη Στεφάνια και τον Αποστόλη, στο μακρύ ταξίδι της αιωνιότητας.
Οι μαθητές και οι καθηγητές του γενικού λύκειο της Φαρκαδόνας, αλλά και των υπολοίπων σχολείων της περιοχής παρά το πέρασμα των χρόνων δεν ξεχνούν την αποφράδα ημέρα και πολύ περισσότερο τις μορφές των 7 παιδιών.....
Αρκετές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν τα τελευταία έτη που ήταν αφιερωμένες στην μνήμη των 7 μαθητών.
Και την φετινή χρονιά η κατάσταση δεν άλλαξε. Απλά διέφερε σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, θέλοντας κατά αυτό το τρόπο οι μαθητές και οι καθηγητές να δώσουν τα δικά τους μηνύματα, κάνοντας τους μεγάλους να σκεφτούν και αναλογιστούν ένα μέρος των ευθυνών που τους ανήκουν.
Ειδικότερα μετά από πρόταση του 15μελουςς μαθητικού συμβουλίου του λυκείου Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με αφορμή την συμπλήρωση των 7 χρόνων από το θάνατο των παιδιών, οι μαθητές θα καταθέσουν στο υπουργείο Παιδείας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή μια σειρά προτάσεων που θα σχετίζονται με τα τροχαία ατυχήματα, τα ναρκωτικά και τις διάφορες μορφές βίας που έχουμε συναντήσει κατά καιρούς στη χώρα μας.
Οι εργασίες των μαθητών που θα κατατεθούν τον ερχόμενο Μάιο στο υπουργείο Παιδείας εντάσσονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Μέσω των εργασιών τα παιδιά αισιοδοξούν να δώσουν τα κατάλληλα μηνύματα στους μεγάλους, μια γροθιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στο στομάχι, όλων εκείνων που φέρουν την ευθύνη για μια σειρά δυσάρεστων περιστατικών.
Για μια σημαντική πρωτοβουλία έκανε λόγο ο διευθυντής του σχολείου κ. Βάϊος Μαλέκας. Ο διευθυντής υποστήριξε ότι η φωνή των μαθητών αναμένεται να ακουστεί παντού, ειδικά από ένα σχολείο, σαν το συγκεκριμένο που θρήνησε 7 μαθητές. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan