Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μαύρη μαυρίλα και στο μέλλον!

Ίσως να είναι η πρώτη δημοσκόπηση στην οποία να αποτυπώνεται τόσο έντονη η απαισιοδοξία των πολιτών για το μέλλον της χώρας σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού.

Το 78,3% των ερωτηθέντων δηλώνει απαισιόδοξο για το μέλλον, έναντι 21,2% που δηλώνει λίγο ή πολύ αισιόδοξο για το μέλλον, ενώ ποσοστό 58,1% εκτιμά πως η χώρα πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση, έναντι 36,9% που πιστεύει το αντίθετο....

Ακόμη, το 71,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και απλώς εκτελεί τις εντολές της τρόικας, το 57,1% εκτιμά πως θα επιβληθούν νέα φοροεισπρακτικά μέτρα ενώ το 76,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα επιβάλει, είτε χρειάζονται επί της ουσίας ή όχι.

Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν τη δυσφορία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς προερχόμενα μάλιστα και από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έστω και σε μικρότερο βαθμό από ότι οι υπόλοιποι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων.

Άκρως σημαντική είναι η επισήμανση πως το 61,3% κρίνει ότι η εικόνα της κυβέρνησης είναι πιο αρνητική μετά τον ανασχηματισμό, έναντι 34,2% που θεωρεί βελτιωμένο το κυβερνητικό σχήμα.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan