Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αγγελόπουλοι: Κάντε εξυγίανση στη διαιτησία!

H ΚΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο ζητά άμεσα ριζικές αλλαγές στην ΚΕΔ και την διαιτησία ώστε "να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος".

Η επιστολή με την υπογραφή των Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλων εστάλη στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και κοινοποιήθηκε στον υπουργό πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεώργιο Νικητιάδη και στον πρόεδρο του Ε.Σ.Α.Κ.Ε κ. Βασίλειο Οικονομίδη.

Θέμα της επιστολής είναι η διαιτησία για την οποία επανειλημμένος έχουν εκφράσει τα παράπονα τους τα αφεντικά του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

H ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέστειλε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο της ΕΟΚ Κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο με κοινοποίηση στον υπουργό πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεώργιο Νικητιάδη και στον πρόεδρο του Ε.Σ.Α.Κ.Ε κ. Βασίλειο Οικονομίδη :

Κύριε Πρόεδρε,

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει εκφράσει επανειλημμένως τον έντονο προβληματισμό και την αγανάκτησή της, για τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας αλλά και τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει διαμορφώνοντας συνθήκες οι οποίες ουδόλως συμβάλλουν στον υγιή ανταγωνισμό, το ευ αγωνίζεσθαι και το φίλαθλο πνεύμα.

Η ΚΕΔ δεν ακολουθεί διαδικασίες αξιολόγησης και βαθμολόγησης των διαιτητών και οι αποφάσεις της λαμβάνονται με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια. Ως εκ τούτου, διατηρείται η δυσπιστία απέναντι στη διαιτησία και επιβεβαιώνεται η αναξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Πιστεύουμε ότι η ΚΕΔ έχει αποτύχει πλήρως τόσο για τους παραπάνω λόγους όσο και για το ότι δεν έχει αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την εξυγίανση και αναβάθμιση της διαιτησίας, αγνοώντας επιδεικτικά κάθε πρόταση μας για την σύγκληση συσκέψεων με συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Για τους λόγους αυτούς η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ζητεί να αντικατασταθούν άμεσα τα σημερινά μέλη της ΚΕΔ από ανθρώπους εγνωσμένου κύρους και αδιάβλητου χαρακτήρα.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απαιτεί πλήρη διαφάνεια στο χώρο της διαιτησίας και προς την κατεύθυνση αυτή διατυπώνει τις εξής προτάσεις:
• Κατάργηση της κλήρωσης διαιτητών και αντικατάστασή της με ορισμό διαιτητών για κάθε αγώνα.
• Καθιέρωση αντικειμενικής διαδικασίας αξιολόγησης των διαιτητών.
• Η αξιολόγηση των διαιτητών να γίνεται με βάση απόλυτα συγκεκριμένη κλίμακα (π.χ. κλίμακα από 1 έως 10).
• Δημοσιοποίηση της βαθμολογίας των διαιτητών μετά από κάθε αγώνα, καθώς και της επιβολής τυχόν πειθαρχικών ποινών στους διαιτητές που κρίνονται ανεπαρκείς.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του μέχρις ότου υπάρξει πλήρης εξυγίανση στην ΚΕΔ και στην διαιτησία, για να αποκατασταθεί επιτέλους η τρωθείσα αξιοπιστία του πρωταθλήματος και να αναβαθμιστεί η ελληνική καλαθοσφαίριση.
Στα πλαίσια αυτά ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Κ. Αγγελόπουλος Γιώργος Κ. Αγγελόπουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan