Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Πράσινοι»… οιωνοί!

Tην Κοπεγχάγη υποδέχεται ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και τα… σημάδια για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα των «πρασίνων» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μόνο θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι «πράσινοι» στις εννέα πρεμιέρες ως γηπεδούχοι στους ομίλους μετρούν μόλις μία ήττα, τη σεζόν 2008/09, από την Ίντερ, ενώ έχουν πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Το www.sport-fm.gr γυρίζει πίσω το χρόνο και θυμάται τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο Champions League.....


Περίοδος 1991-1992

Παναθηναϊκός-Σαμπντόρια 0-0

''Λευκή" πρεμιέρα...

Στη δοκιμαστική διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, το «τριφύλλι» απoκλείει τη Φραμ και τη Γκέτεμποργκ και είναι παρόν την πρώτη φορά που διεξήχθησαν αγώνες σε ομίλους (που ήταν μόνο δύο, άρα πέρασε στα προημιτελικά). Με αντιπάλους τη Σαμπντόρια, τον Ερυθρό Αστέρα και την Άντερλεχτ δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας στην 4η θέση (τότε προκρινόταν μόνο ο πρώτος). Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους, οι ''πράσινοι'' σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι έρχονται ισόπαλοι χωρίς γκολ με την ιταλική Σαμπντόρια στο ΟΑΚΑ.

1995-1996

Παναθηναϊκός-Ναντ 3-1

Στις 27 Σεπτεμβριου του 1995 ο Παναθηναϊκός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστόφ Βαζέχα που πετυχαίνει δύο γκολ ( το άλλο ο Γεωργιάδης Χ.) επικρατεί 3-1 της γαλλικής ομάδας στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια οι «πράσινοι» κάνουν ανεπανάληπτη πορεία, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά όπου θα αποκλειστούν από τον Άγιαξ.



1998-1999

Παναθηναϊκός-Ντιναμό Κιέβου 2-1

«Γούρικη» αποδείχθηκε η Νέα Φιλαδέλφεια για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι»… ξενιτεύτηκαν λόγω της συναυλίας των Rolling Stones στο ΟΑΚΑ, αυτό όμως δεν τους εμποδίσε να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους. Το μεγάλο «κανόνι» των Ουκρανών, ο Σεργκέι Ρεμπρόφ, έδωσε προβάδισμα στη Ντιναμο, ωστόσο Μίκλαντ (με κεφαλιά!) και Λυμπερόπουλος, έφεραν τούμπα το ματς και η πρεμιέρα βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 2-1.

2000-2001

Παναθηναϊκός-Λα Κορούνια 1-1

13 Σεπτεμβρίου και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ την Λα Κορούνια. Ο Κριστόφ Βαζέχα δίνει το προβάδισμα στο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, οι Ισπανοί όμως- που είχαν μια από τις ποιοτικότερες ομάδες στην ιστορία τους -με Μακάι, Έμερσον, Ντζαλμίνια μεταξύ άλλων- καταφέρνουν να ισοφαρίσουν με γκολ του Ναϊμπέτ λίγο πριν το τέλος.

2001-2002

Παναθηναϊκός-Μαγιόρκα 2-0

Σε μιά εξαιρετική χρονιά για τον Παναθηναϊκό, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα, οι ''πράσινοι'' πετυχαίνουν σημαντική νίκη, επικρατώντας 2-0 της ισπανικής Μαγιόρκα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Βλάοβιτς και Κωνσταντίνου, σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, δίνουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.



2003-2004

Παναθηναϊκός-Ρέιντζερς 1-1

Ο Παναθηναϊκός, υποδέχεται την Ρέιντζερς, στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι την περίοδο 2003-2004 και βρίσκεται πολύ κοντά στην ήττα, αφού οι Σκωτσέζοι προηγούνται μέχρι το 88' με γκολ του Έμερσον. Σε εκείνο το λεπτό, ο Κωνσταντινίδης ισοφαρίζει και χαρίζει τον πόντο στους πράσινους.

2004-2005

Παναθηναϊκός-Ρόζενμποργκ 2-1

Με οδηγό τον «σεληνιασμένο» Έκι Γκονζάλες, ο οποίος πετυχαίνει και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι θα θυμούνται ευχάριστα το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου, καθώς το γκολ του Γιόνσεν δεν είναι ικανό να στερήσει από το «τριφύλλι» την νίκη με 2-1.



Περίοδος 2005-2006

Παναθηναϊκός- Βέρντερ Βρέμης 2-1

Μέσα σε ένα τρίλεπτο, ο Παναθηναϊκός παίρνει σπουδαία νίκη κόντρα στη Βέρντερ. Ο Έκι Γκονζάλες στο 5' με πέναλτι και τρία λεπτά αργότερα ο Βαγγέλης Μάντζιος δίνουν αέρα δύο γκολ στους πράσινους. Το γκολ του Κλόζε δεν αλλάζει τίποτα, δίνοντας στον Παναθηναϊκό τη νίκη.



Περίοδος 2008-2009

Παναθηναϊκός-Ίντερ 0-2

16 Σεπτεμβρίου και ο «πολυμετοχικός» Παναθηναϊκός, έχει δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στην Ίντερ στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής των «πρασίνων» Χενκ Τεν Κάτε αποφασίζει να αναθέσει την «φρούρηση» του Ιμπραϊμοβιτς στον Σιμάο, επιλογή που όπως αποδείχτηκε στην εξέλιξη του ματς ήταν ατυχής. Ο Σουηδός κάνει ότι θέλει μέσα στο παιχνίδι και από δικές του ενέργειες προέρχονται τα γκολ των Μανσίνι και Αντριάνο.



Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan