Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κοιτούσαν το κουπόνι! Ο Μπάγιεβιτς δήλωνε παραίτηση αλλά κάποιοι ξένοι ήταν προκλητικά αδιάφοροι

Σε σκληρή γλώσσα µίλησε ο Σταύρος Αδαµίδης χθες πριν την προπόνηση στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, µαθαίνοντας µάλιστα τα καµώµατα κάποιων αµέσως µετά τη βαριά ήττα στον Βόλο και τις απίθανες αντιδράσεις τους. Την ίδια στιγµή ο πρόεδρος της Ενωσης ψάχνει για προπονητή, κυρίως από το εξωτερικό.

«Η αποθέωση από το ξύλο είναι πολύ κοντά», είπε στους παίκτες ο Αδαµίδης και πρόσθεσε: «Μην ξεφτιλίζετε άλλο τη φανέλα της ΑΕΚ. Σοβαρευτείτε, τα ψέµατα τελείωσαν πρέπει να αλλάξετε πρόσωπο». Και πώς να µην τα πει αυτά ο Αδαµίδης, αφού δεν ήταν µόνον η αποκαρδιωτική εµφάνιση στον Βόλο, δεν ήταν η ήττα, αλλά και ο τρόπος που κάποιοι αντέδρασαν στα αποδυτήρια και που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη η συµπεριφορά τους. Μετά την ανακοίνωση στους ποδοσφαιριστές από τον Μπάγιεβιτς ότι παραιτείται, οι Ελληνες µαζεύτηκαν σε µία γωνία και ήθελαν να αποφασίσουν τι θα κάνουν και αν έπρεπε να προσπαθήσουν να αλλάξουν την απόφαση του προπονητή. Την ίδια στιγµή σε µία άλλη γωνιά των αποδυτηρίων δύο από τους ξένους και µάλιστα ονόµατα κοίταζαν τις αποδόσεις στο δελτίο τους, µην καταλαβαίνοντας προφανώς τι γίνεται και σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η οµάδα.....


Οπως ήταν φυσικό αυτό δεν άρεσε στους υπόλοιπους, αλλά εκείνη τη στιγµή προείχε άλλο πράγµα. Ο Μπάγιεβιτς που ήταν εκτός αποδυτηρίων δεν θέλησε να ακούσει τους παίκτες και τους είπε ότι δεν αλλάζει την απόφασή του, όταν εκείνοι προσπάθησαν να του µιλήσουν. Ετσι το θέµα έµεινε εκεί.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο Σταύρος Αδαµίδης που «φόρτωσε» από όλα τα γεγονότα του Βόλου και έµαθε φυσικά και την αντίδραση των ξένων, δεν άφησε να περάσει έτσι το θέµα. Εκτός από όσα τους είπε αρχικά, συνέχισε στην οµιλία του: «Εµείς συνεχίζουµε να σας πιστεύουµε. Είµαστε εδώ για να σας στηρίξουµε, αλλά πρέπει και εσείς να δείξετε τι αξίζετε. Θα πρέπει από εδώ και πέρα να στηρίξετε τον νέο προπονητή σας, όποιος και αν είναι αυτός. Να τον σέβεστε και να ακούτε τις οδηγίες του. Προχωράµε. Πρέπει να κάνουµε όλοι ό,τι µπορούµε, να τα δώσουµε όλα για να αλλάξει η εικόνα της οµάδας».

Στη συνέχεια παρουσίασε τους δύο προσωρινούς τεχνικούς της οµάδας, που θα είναι οι κ.κ. Κόλα και Γκρέταρσον, µε γυµναστή τον Γιώργο Βαµβακά, αφού οι Γεωργαµλής και Μπουρουτζίκας αποχώρησαν µαζί µε τον Μπάγιεβιτς.

Ο πρώην πλέον τεχνικός της ΑΕΚ είπε και πάλι χθες στον Σταύρο Αδαµίδη, ότι προσπάθησε αλλά δεν µπόρεσε να αλλάξει κάποια πράγµατα και κυρίως µερικούς ποδοσφαιριστές προσθέτοντας: «Δεν µπορούσε να γίνει αλλιώς. Ισως έπρεπε να είχα φύγει νωρίτερα». Ο Σταύρος Αδαµίδης απάντησε: «Η ευθύνη είναι συνολική. Ο,τι έγινε, έγινε. Είχαµε µία καλή συνεργασία και αυτό δεν αλλάζει».

Ο Ντούσκο µιλώντας στους ποδοσφαιριστές ανέφερε: «Ηταν η µόνη λύση, αυτή η απόφασή µου. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία». Στη συνέχεια αποχώρησε µαζί µε τους δύο συνεργάτες του. Αντίθετα, παρέµεινε στο πόστο του ο Βασίλης Δηµητριάδης.

Ετσι από προχθές το βράδυ η διοίκηση έχει µπει στη διαδικασία αναζήτησης προπονητή.


Τρεις βασικοί υποψήφιοι

ΣΕ ΤΡΙΑ ονόµατα έχουν καταλήξει, όπως λένε οι πληροφορίες, οι διοικούντες την ΑΕΚ για να βρουν τον αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Χθες πραγµατοποιήθηκαν δύο συσκέψεις των κ.κ. Αδαµίδη, Καπετανάκη, Καψή, Κοσµάτου, Κωνσταντινίδη και κάποιων άλλων µελών της ΠΑΕ, χωρίς όµως να γίνει Δ.Σ.

Ο πρώτος βασικός υποψήφιος είναι ο πρώην τεχνικός επί τρία χρόνια της Σεβίλλης Μανόλο Χιµένεθ (γεν. το 1964) που είχε προταθεί και στον Ολυµπιακό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του σ’ αυτή την οµάδα (27/10/2007 - 24/3/2010) ο Χιµένεθ προώθησε 15 ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη οµάδα στην πρώτη. Το κασέ του είναι προσιτό για την ΑΕΚ και φθάνει τις 500.000 - 600.000 ευρώ τον χρόνο.

Το δεύτερο όνοµα είναι του Αργεντίνου Ντιέγκο Πάµπλο Σιµεόνε (γεννηµένος το 1970) που εργαζόταν τελευταία στη Σαν Λορέντσο και φυσικά είναι γνωστός από την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στη Σεβίλλη, την Ατλέτικο, την Ιντερ και τη Λάτσιο.

Ο τρίτος που έχει προταθεί είναι ο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού Πάουλο Σόουζα (γεννηµένος το 1970)

ο οποίος αυτή τη στιγµή κοουτσάρει και τη Λέστερ και πριν ήταν τεχνικός της ΚΠΡ και της Σουόνσι.

Εξετάζεται και η περίπτωση του τεχνικού της Εθνικής Κροατίας Σλάβεν Μπίλιτς, πάντως στην ΠΑΕ δεν βιάζονται.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan