Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η Αθήνα τελευταία πόλη ως επιχειρηματικό κέντρο

Η Αθήνα -σύμφωνα με την ετήσια πανευρωπαϊκή έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων, Cushman & Wakefield με τίτλος «EuropeanCitiesMonitor 2010»- βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά στην τελευταία θέση της λίστας με τα ισχυρότερα επιχειρηματικά κέντρα, στην 36η μεταξύ 36 ευρωπαϊκών πόλεων.

Τουλάχιστον αποδεικνύεται σταθερή καθώς ήταν και πέρυσι τελευταία στη σχετική λίστα αλλά στην 34η θέση καθώς φέτος συμπεριλήφθηκαν το Εδιμβούργο και η Μπρατισλάβα που ξεπέρασαν την πρωτεύουσα της Ελλάδος।

Η έρευνα έγινε στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, όπου κορυφαία στελέχη κλήθηκαν να ψηφίσουν τις πιο δυναμικές επιχειρηματικές πόλεις, τις περιοχές που είναι ιδανικές για... business. Τα κορυφαία στελέχη καλούνται να ψηφίσουν για μια σειρά από παράγοντες που θεωρούν οι επιχειρήσεις σημαντικούς και που αναλύουν προτού κάνουν επενδύσεις.

Τέτοιοι παράγοντες είναι η ευκολία πρόσβασης στις αγορές για εταιρείες και πελάτες, η ποιότητα των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών, η ποιότητα ζωής, το επενδυτικό κλίμα κλπ.

Η δεκάδα με τις καλύτερες πόλεις για επενδύσεις είναι:

1-Λονδίνο

2-Παρίσι

3-Φρανκφούρτη

4-Βρυξέλλες

5-Βαρκελώνη

6-Αμστερνταμ

7-Βερολίνο

8-Μαδρίτη

9-Μόναχο

10-Ντίσελντοφ



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan