Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Νευρικότητα στη Ρηγίλλης για Καραμανλή μετά τις διαρροές…

Νευρικότητα προκαλεί στην Ρηγίλλης η συνεχής ανακίνηση του θέματος του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει σύντομα ή αργότερα στην ενότητα της κατακερματισμένης κεντροδεξιάς.

Ο κ. Καραμανλής προς το παρόν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αθωότητας γύρω από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου προκειμένου να «πέσουν στα μαλακά» οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι συνεργάτες του και να εμφανίσει τον εαυτό του ως θύμα σκευωρίας. Παράλληλα παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα τεκταινόμενα στην παράταξή του διατηρώντας σκοπίμως ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.....


Την Παρασκευή οι συνεργάτες του με διαρροή τους ανέφεραν ότι «ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε οικειοθελώς από τη προεδρία του κόμματος και δεν διανοήθηκε να πράξει οτιδήποτε θα έβλαπτε την ενότητα της ΝΔ και την νικηφόρα πορεία υπό τη νέα της ηγεσία». Η δήλωση αυτή που λέει τα αυτονόητα και τίποτε για τον ρόλο που επιφυλάσσει ο κ. Καραμανλής για τον εαυτό του προφανώς δεν ικανοποίησε την Ρηγίλλης και ο κ. Αντώνης Σαμαράς στην περιοδεία του στην Βόρειο Ελλάδα επανέφερε στην ρητορική του «τα βαρίδια του παρελθόντος». Χθες πάντως ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος που λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού δήλωσε ότι «ο Κώστας Καραμανλής είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης και δεν επιδιώκει κάποιον άλλο ρόλο». Κομματικοί παρατηρητές έλεγαν με χιούμορ ότι «φυσικά ο κ. Καραμανλής δεν επιδιώκει κανέναν ρόλο, αν επιστρέψει θα επιστρέψει σαν παράκλητος για να ενώσει την παράταξη ή να σώσει την χώρα ή κάτι παρόμοιο».

Ο κ. Καραμανλής απολαμβάνει τις δηλώσεις των στελεχών του όπως άλλωστε και τα χειροκροτήματα είτε προέρχονται από κομματικά στελέχη κατά την διάρκεια της ΔΕΘ είτε προέρχονται από βουλευτές του κόμματος στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Φυσικά και δεν κινείται διασπαστικά ούτε εμποδίζει τον κ. Σαμαρά, αν όμως ο τελευταίος δεν πάει καλά τότε θα γίνουν πιο έντονες οι φωνές να επιστρέψει και να αναλάβει ρόλο. Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς είναι εγκλωβισμένος αφού έγινε μεν πρόεδρος αλλά το κόμμα εξακολουθεί να είναι καραμανλικό και να μην το ελέγχει. Ο κ. Σαμαράς κάνει εκπτώσεις περιορίζοντας την κριτική στο παρελθόν (η περίφημη αυτοκριτική του κ. Σαμαρά έχει περιοριστεί στο ότι έγιναν λάθη) και βάζοντας σε καίριες θέσεις καραμανλικά στελέχη όπως ο γραμματέας του κόμματος κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος που εξακολουθούν να ζητούν την γνώμη του κ. Καραμανλή για διάφορα θέματα.

Στην πραγματικότητα το θέμα της επιστροφής Καραμανλή και της ενότητας της κεντροδεξιάς έχει ξεκινήσει από το εσωτερικό της ΝΔ με δηλώσεις στελεχών. Πρώτος ήταν ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης που είχε πει ότι «ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί πάντα κεφάλαιο για την παράταξη».

Στην συνέχεια παρόμοιες δηλώσεις έκαναν στελέχη όπως ο κ. Γιώργος Βλάχος, ο κ. Δημήτρης Κοντογιάννης και σήμερα με δηλώσεις του στο «Έθνος» ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Συγκεκριμένα ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει: «ο κύκλος του κ. Καραμανλή εμφανίζεται να έχει κλείσει όμως αυτό ενδεχομένως να μην ισχύει για τον τόπο και στο μέλλον. Και αυτό γιατί είναι ακόμη νέος και πολύτιμα έμπειρος ώστε αν χρειαστεί οι πολίτες, ή η κοινωνία ή η ίδια η ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος διαφορετικός κύκλος προσφοράς για την χώρα».

Η Ρηγίλλης μέσα στην ανησυχία της εκμεταλλεύτηκε μία δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για να αποδώσει το θέμα στα «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «αν τίθεται θέμα επιστροφής Καραμανλή αυτό οφείλεται στην αδυναμία του κ. Σαμαρά». Η Ρηγίλλης δήλωσε ότι «τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης έδωσαν μία παράσταση φαρσοκωμωδίας για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση». Το ΛΑΟΣ απάντησε ότι «δεν θεωρεί ότι ο κ. Καραμανλής έχει τα αντανακλαστικά για να παρέμβει όταν πρέπει αλλά η Ρηγίλλης τον θεωρεί φαρσοκωμωδία».

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan