Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Το «αυτογκόλ» του Νιόπλια, τα λάθη των διαιτητών και ο έμπειρος κόουτς

Tο «φάουλ» έγινε. Από τον Νίκο Νιόπλια. Ναι, μπορεί να έγινε πάνω στα νεύρα του, καθώς θεωρούσε ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν τον προστάτευε όπως θα ήθελε, όμως το «ήξεις αφήξεις» υπήρξε. Και κατεγράφη.

Ο νεαρός προπονητής, όταν πέρυσι τον Δεκέμβριο ανελάμβανε το βαρύ φορτίο της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟ, ίσως δεν φανταζόταν ότι κάποια στιγμή, από την πίεση που δεχόταν, θα έφτανε στο σημείο να σημειώσει «αυτογκόλ». Οπως το χθεσινό, «εντός έδρας», στο Ηράκλειο, όπου είναι το σπίτι του. Ακόμα κι αν ενήργησε βεβιασμένα, όταν εκστόμισε το «φεύγω» και το παραδέχθηκε αργότερα, φρονώ πως όφειλε να υποστηρίξει το λάθος του. Και όχι να προβεί στο «είπα-ξείπα». Ακόμα κι αν δέχτηκε πιέσεις από τους διοικούντες την ΠΑΕ αλλά και πρωτοκλασάτους άσους της ομάδας, όπως οι Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα.......


Κι αν ο κόουτς σημείωσε «αυτογκόλ», η ομάδα του πέτυχε τέσσερα γκολ, εκ των οποίων τα τρία στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα σε διάστημα 10 λεπτών (35’-44’). Το σημαντικότερο από την ευρεία νίκη ήταν το γεγονός πως έδειξε ν’ ανακάμπτει, με τον Σισέ να δείχνει την εκτελεστική του δεινότητα και τον Κατσουράνη να πραγματοποιεί το τέλειο επιθετικό παιχνίδι - με τρεις ασίστ κι ένα γκολ. Ο Παναθηναϊκός είχε μιλήσει και μία μέρα νωρίτερα. Αντί του Ολυμπιακού Βόλου, μάλιστα. Οπως είχε φωνάξει και ο Ολυμπιακός του μεγάλου λιμανιού πριν από τον Αρη στο ματς του «Κλ. Βικελίδης» για το πέναλτι στον Βύντρα.

Ναι, ο Αρετόπουλος με σχετική ευκολία και μεγάλη αυστηρότητα έδειξε το σημείο του πέναλτι στη φάση του Μιραλάς με τον Ζαραδούκα. Ναι, ο 31χρονος ρέφερι δεν τόλμησε ν’ αποβάλει τον Βασίλη Τοροσίδη. Οπως, βέβαια, θα μπορούσε να δείξει την κόκκινη κάρτα στον Μόνχε στον... πρώτο γύρο των φιλονικιών του με τον «Τόρο».

Αλήθεια, μήπως οι διαιτητές θα έπρεπε να τιμωρούν τους παίχτες που κάνουν «θέατρο» μόλις τους ακουμπήσει ο αντίπαλος προκειμένου να κερδίσουν την αποβολή του; Γιατί προχθές και ο «Τόρο» και ο Μόνχε χτυπιόντουσαν λες και τους είχαν... πυροβολήσει. Οπως συνεχίζει να «πυροβολεί» ο Ολυμπιακός, που φανέρωσε για ακόμη μία φορά τη χαρακτηριστική ευκολία με την οποία σημειώνει γκολ. Σύμφωνοι, με τη βοήθεια του Γιακούποβιτς στο πρώτο γκολ, και την τύχη στο δεύτερο. Ολα αυτά μες στο παιχνίδι είναι.

Και οι ήττες μες στο παιχνίδι είναι. Ακόμα και οι πιο πικρές. Οπως αυτή του ΠΑΟΚ από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Αρη. Νίκησε, όμως, ο καλύτερος. Ορθότερα, αυτός που διέθετε τον εμπειρότερο προπονητή. Κι αυτός ήταν ο Αρης, που έχει στον πάγκο του τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον φιλόδοξο και «οπαδό» της ομάδας, Παύλο Δερμιτζάκη. Μόνον που σε τέτοια ματς άλλα παίζουν ρόλο...

Ανδρέας Παπαλουκάς

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan