Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

3.000 ευρώ για αποζημίωση για σκουλήκια μέσα σε σοκολάτα

Μόλις άνοιξε την σοκολάτα το παιδί αηδίασε όταν είδε ζωντανά σκουλίκια μέσα σε αυτή.
Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1264/2010 απόφασή του επικύρωσε εφετειακή απόφαση που επιδίκασε υπέρ θειας και ανιψιού το ποσό των 3.000 ευρώ, καθώς σε σοκολάτα που αγόρασαν στην περιοχή της Αττικής βρέθηκαν σκουλήκια. Το εν λόγω ποσό υποχρεούται να καταβάλει ο νόμιμος εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι... σε βάρος του εκπρόσωπου της σοκολατοβιομηχανίας δημιουργείται υποχρέωση αποζημίωσης λόγω της ηθικής βλάβης που δέχθηκαν η θεία και ο ανιψιός από την κατανάλωση ελαττωματικού προϊόντος. Και αυτό γιατί η συμπεριφορά της σοκολατοβιομηχανίας «εξήλθε από τα όρια των χρηστών συναλλακτικών ηθών, παραβαίνοντας την γενική υποχρέωση πρόνοιας που είχε».

Όπως αναφέρει το ιστορικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, το 2002 η θεία, η οποία φιλοξενούσε τα τρία ανίψια της, ηλικίας τότε από τριών μέχρι έξι ετών, αγόρασε από σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας που έχει κατάστημα στην Λούτσα Αττικής. εισαγόμενη σοκολάτα.

Στο σπίτι άνοιξαν την σοκολάτα και την μοιράστηκαν. Το ένα από τα ανίψια, το μεγαλύτερο, έφαγε ένα κομμάτι και «διαπίστωσε αηδιασμένος ότι μέσα στη σοκολάτα υπήρχαν ζωντανά σκουλήκια».

Μετά την πάροδο λίγης ώρας τα παιδιά παραπονέθηκαν στους γονείς τους για πόνους στην κοιλιά, ενώ τις ίδιες διαταραχές είχαν νιώσει και οι γονείς. Στην συνέχεια μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας των Σπάτων και τους δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση της τροφικής δηλητηρίασης, η οποία όμως αποφεύχθηκε.

Παράλληλα, η έκθεση ελέγχου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ανέφερε ότι η σοκολάτα ήταν ακατάλληλη προς βρώση και πάνω της «βρέθηκε έρπων σκώληκας, χρώματος υπόλευκου και μεγέθους ενός εκατοστού», ενώ ο εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας από το Πρωτοδικείο καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan