Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη

Δεν θα υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση, αν δεν αποκατασταθούν οι μισθολογικές απώλειες, τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη τύπου και κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης.
Την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2010 έθεσε ως προϋπόθεση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να λάβουν μέρος στο τραπέζι του διαλόγου για το νέο μισθολόγιο οι συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα...


"Αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης, δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε μέρος στη συζήτηση. Οι συνδικαλιστές στο δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010", υπογράμμισε ο Σπύρος Παπασπύρος.

Ο Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική βάζει στο στόχαστρο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σύντομα θα φανούν οι συνεπειες και στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, όπως η υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων και η θεσμοθέτηση της υπεροχής των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 7 Οκτωβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησαν το κυβερνητικό σχέδιο του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι οδηγεί σε αύξηση των φόρων, σε αύξηση της ανεργίας και σε μείωση των μισθών πολιτική που κατά τον Σπύρο Παπασπύρο οδηγεί σε συρρίκνωση της οικονομίας,των υπηρεσιών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις της υπογραμμίζει ότι κατά την παρελθούσα δεκαετία, οι μισθοί παρέμειναν σταθεροί ως ποσοστό του ΑΕΠ (6,9 ως 7%) ενώ αυτή η σταθερότητα μειώθηκε τουλάχιστον κατά 10% την περασμένη χρονιά ενώ με όρους πραγματικού εισοδήματος η μείωση που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι προσεγγίζει το 25%.

Σημειώνουν επίσης, ότι η κυβέρνηση εμφανίζει επιλεκτικά και σκόπιμα κάποιες υψηλές αμοιβές σε ορισμένα υπουργεία με στόχο να ενοχοποιήσει το τεράστιο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται με χαμηλούς μισθούς, ενώ υπογράμμισε ότι βασική προϋπόθεση για να συζητήσουν τις νέες συμβάσεις με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου είναι ότι δεν πρόκειται να δεχθεί διαχωρισμό στα μισθολογικά δικαιώματα μεταξύ παλαιών και νέων εργαζομένων στο δημόσιο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan