Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Beach Body 12 μήνες το χρόνο!

Αν θες να διατηρήσεις την καλοκαιρινή σου φόρμα και το χειμώνα, ακολούθησε τα σωστά βήματα κι άσε τους άλλους να χτυπιούνται στα γυμναστήρια 7 μέρες την εβδομάδα...


• Δυνατά και γρήγορα
Αν δεν έχεις χρόνο για ολοκληρωμένο πρόγραμμα, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια δεκάλεπτη ολική εκγύμναση του σώματός σου. Με αυτό τον τρόπο θα πυροδοτήσεις το μεταβολισμό σου αυξάνοντας τις καύσεις του λίπους, ενώ οι μύες σου δε θα μαραζώσουν. Κάνε γρήγορες εναλλαγές ασκήσεων για το πάνω και το κάτω μέρος διατηρώντας έντονο ρυθμό. Θα έχεις τελειώσει τόσο γρήγορα όσο χρειάζεται σε άλλους να κάνουν ένα απλό ζέσταμα.

• Γυμνάσου οπουδήποτε
Κάνε ισομετρικές ασκήσεις, κατά τις οποίες σφίγγεις και «κρατάς» τους μυς όσο μπορείς, χωρίς να σηκώνεις βάρη και να ιδροκοπάς. Το καλύτερο είναι ότι τέτοιες ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις οπουδήποτε, στη δουλειά, στο λεωφορείο, ακόμα και στον κινηματογράφο, και κανείς να μην αντιληφθεί τίποτα – εκτός βέβαια αν αρχίσεις να αγκομαχάς σαν τρένο.

• «Τάισε» το δέρμα σου
Αν είσαι από τους τυχερούς που τιμούν τις παραλίες μέχρι τον Οκτώβρη, βλέπεις με καμάρι τον εαυτό σου στον καθρέφτη και εύχεσαι να διατηρήσεις τη σφριγηλή εικόνα σου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Για να το πετύχεις, ακολούθησε τις συμβουλές της διατροφολόγου Μπρίτζετ Έισμπιτ, του British Nutrition Foundation (BNF): «Να τρως λιπαρά ψάρια, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει τα έλαια του δέρματος. Και μην ξεχνάς να πίνεις πολλά υγρά, που κρατούν την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και φρέσκια».

• Μείνε στο μαύρο
Αυτό το μπρονζέ χρώμα που πέτυχες μετά από αμέτρητες ώρες στον ήλιο είναι καλοκαιρινό «φαινόμενο». Αν θες να δείχνεις μαυρισμένος όλο το χρόνο, μία λύση είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα self-tanning – μόνο πρόσεχε τις οδηγίες χρήσης, ώστε να μη γίνεις ριγέ. Η καλύτερη λύση, όμως, είναι να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να ταξιδεύεις ακολουθώντας το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο, έστω και για long weekends. Αρκεί να μην το κάνει τεκμήριο ο κύριος υπουργός...

• Βγες έξω
Το ότι μπήκε το φθινόπωρο δε σημαίνει ότι οδεύεις προς τη χειμερία νάρκη ή την κατάθλιψη. Η βιταμίνη D που αφομοιώνει ο οργανισμός σου με τις UV ακτίνες του ηλίου κάνουν καλό στο δέρμα και στα κόκαλά σου, ενώ ένα μισάωρο περίπατος 5 φορές την εβδομάδα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να διατηρήσεις την καλή σου υγεία.

• Πρόσεχε τι τρως
Φαγητά που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το βάρος που με τόσο κόπο μείωσες είναι το άπαχο κρέας, τα χαμηλά σε λιπαρά τρόφιμα, τα δημητριακά και το ρύζι. Προσφέρουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για τους μυς σου βοηθώντας τους να αναπτυχθούν.

• Πρόσεχε που τρως
Μην ξαναφάς στο λίβινγκ ρουμ! Αντί να σαβουριάζεις κάθε λογής σνακ μπροστά στην τηλεόραση, καθιέρωσε τη συνήθεια να μαγειρεύεις ένα σωστό και υγιεινό φαγητό που θα σε κρατάει χορτάτο και θα δίνει τα σωστά εφόδια στον οργανισμό σου.

• Φέρσου oμορφα στην επιδερμiδα σου
Επένδυσε σε μια πραγματικά καλή κρέμα προσώπου, που θα σε κάνει να δείχνεις φρέσκος και νέος ακόμα και αν σε έχουν πάρει λίγο τα χρονάκια. Άπλωσέ την αμέσως μόλις πλύνεις το πρόσωπό σου, για να «εγκλωβίσει» στο δέρμα σου όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

• Πιάσε τη «λούφα» κι άσε τη λούφα
Σύμφωνα με τη Ρέιτσελ Γουντ, make-up artist των celebrities, ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις το δέρμα σου φρέσκο και καθαρό όπως στις διακοπές είναι να χρησιμοποιείς «λούφα» στο μπάνιο σου, που με το τρίψιμο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Ακόμη καλύτερα, δοκίμασέ το μαζί με την κοπέλα σου. Τρίψε τρίψε, προμηνύεται ενδιαφέρουσα συνέχεια...

• Ξύπνα και γυμνάσου
Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάψεις πολλές θερμίδες είναι το πρωί, μόλις ξυπνήσεις και πριν από το πρωινό γεύμα. Έτσι, ο μεταβολισμός σου θα είναι ενεργοποιημένος όλη την υπόλοιπη ημέρα, ακόμα και αν η άθλησή σου είναι ελάχιστη.

• Ο κουταλιανός...
Με την επιστροφή σου και τις πρώτες συννεφιές οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια έκαναν πάλι την εμφάνισή τους. Αυτό που μπορείς να κάνεις, σύμφωνα με τη Ρέιτσελ Γουντς, είναι να βάλεις αποβραδίς στο ψυγείο σου δύο κουτάλια και το πρωί, μόλις ξυπνήσεις, να τα τοποθετήσεις πάνω στα μάτια σου πιέζοντάς τα ελαφρά, ώστε να φύγει το πρήξιμο. Όσο τρελό και αν ακούγεται, έχει στ’ αλήθεια αποτελέσματα.

• Δοκiμασε κάτι καινούριο
Βρες ένα νέο χόμπι, με φίλους ή μόνος. Μαθήματα πολεμικών τεχνών, για παράδειγμα, που θα σε γυμνάσουν χωρίς να απαιτούν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σου, ενώ είναι τόσο ευχάριστα και χαλαρωτικά, που θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις και το στρες της καθημερινότητας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan