Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ανυπακοή στον αντικαπνιστικό νόμο

Ύστερα από επίσημους ελέγχους που διενήργησαν τα αρμόδια κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι πάνω από το 40% των καταστηματαρχών και των πολιτών δεν συμμορφώθηκαν στα μέτρα της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.


Συγκεκριμένα, το πρώτο τριήμερο του Οκτωβρίου (1-3/10) διεξήχθησαν 48 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις, με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα ανάλογα χρηματικά πρόστιμα......


Οι παραβάσεις αφορούσαν τη μη ανάρτηση απαγορευτικού σήματος, τη μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων και την ανοχή ή μη επέμβαση του υπευθύνου του καταστήματος.

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν παραβάσεις. Σε τέσσερις περιπτώσεις εντοπίστηκαν άτομα να καπνίζουν στο κατάστημα, ενώ οι υπόλοιπες παραβάσεις αφορούσαν τη μη ανάρτηση του απαγορευτικού σήματος. Αρκετοί δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα και φαίνεται πως δεν υπάρχει προσαρμογή στην εφαρμογή του νόμου», ανέφερε ο υποδιευθυντής της δημοτικής αστυνομίας, Βαγγέλης Νταλούκας.

Οι συστάσεις και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, από τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας, ενώ θα ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» του υπουργείου Υγείας.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan