Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Είστε το ίδιο ένοχοι με το ΠΑΣΟΚ εκεί στην ΝΔ, αφού και εσείς τον στηρίξατε για να παραδώσει την χώρα μας αμαχητί…

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, εξαπολύει η ΝΔ.

Μέσα από ένα κείμενο 33 σελίδων με τον τίτλο «Από τα λεφτά υπάρχουν, στα δεσμά του Μνημονίου - ΠΑΣΟΚ: ένας χρόνος στην εξουσία», η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να έρθει με κάθε τρόπο στην εξουσία.

Παράλληλα η ΝΔ σημειώνει πως η ανεύθυνη στάση που ακολούθησε ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός είχε τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία. «Το πρόβλημα ελλειμμάτων και χρέους μεταβλήθηκε σταδιακά σε κρίση δανεισμού. Τα περιβόητα σπρεντς εκτινάχθηκαν από τις 130 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο του 2009 στις 400 τον Ιανουάριο του 2010», τονίζει η ΝΔ......


Εξάλλου, η ΝΔ επικρίνει την κυβέρνηση για απουσία κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, η οποία θα περιόριζε την ύφεση, κάτι, που, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, οδήγησε στο μνημόνιο.

«Η ύφεση πλησιάζει το 4%, η ανεργία στο 12%, ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 5,5%, τα ‘λουκέτα’ πολλαπλασιάζονται αλματωδώς, όλοι οι τομείς της οικονομίας παρουσιάζουν σημάδια κατάρρευσης», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ακόμα, επισημαίνεται πως ακόμα και στελέχη του ΔΝΤ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ εκφράζεται η έντονη ανησυχία καθώς η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στη γενική κατάθλιψη.

Τέλος στην ανάλυση της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, τονίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το σωστό μίγμα πολιτικής και που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του τόπου.

Το κείμενο της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία και πίνακες, με δείκτες της πραγματικής οικονομίας, που αποτελούν, όπως επισημαίνεται, αδιάψευστους μάρτυρες της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan