Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Το κλειδί για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας


Ανακαλύφθηκε η έκτη... αλλά «λιπαρή» αίσθηση

Όσοι έχουν ευαισθησία στη γεύση του λίπους τείνουν να καταναλώνουν μικρές ποσότητες λιπαρών τροφίμων κι έτσι έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών που διαπίστωσε ότι η ανθρώπινη γλώσσα μπορεί να διακρίνει τις λιπαρές γεύσεις...

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Deakin, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, διαπίστωσαν ότι το λίπος είναι η έκτη αίσθηση που μπορούν να διακρίνουν οι άνθρωποι πέραν των πέντε άλλων: γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό και πλούσιο σε πρωτεΐνες.

«Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώσαμε πως εκείνοι που είχαν μεγάλη ευαισθησία στη γεύση του λίπους κατανάλωναν λιγότερο λιπαρά τρόφιμα και είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος σε σχέση με εκείνους με μικρότερη ευαισθησία», επισημαίνει ο ερευνητής του Deakin, Ράσελ Κιστ.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ο εντοπισμός της «λιπαρής» γεύσης θα μπορούσε να αποτελέσει το «κλειδί» για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της Βρετανικής Επιθεώρησης Διατροφής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan