Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κίνδυνος – θάνατος και στον ημιτελή περιφερειακό

Η εθνική οδός Τρικάλων – Λάρισας δεν είναι ο μόνος ημιτελής δρόμος που υπόσχεται… θάνατο σε διερχόμενους οδηγούς.

Μία εβδομάδα πριν, αναδείξαμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων από τον ημιτελή δυτικό περιφερειακό της πόλης των Τρικάλων.
Στη διασταύρωσή του, με την εθνική οδό Τρικάλων – Πύλης, έχουν αποσυρθεί τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που φράζουν την πρόσβαση, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών προς και από τον ημιτελή περιφερειακό. Έκπληκτοι οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό, βλέπουν τα βαρέα οχήματα φορτωμένα με τόνους αμμοχάλικο να βγαίνουν από τον περιφερειακό χωρίς να το επιτρέπουν οι φωτεινοί σηματοδότες...

Παραβιάζονται τα φανάρια
Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες οι οποίοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία επί της εθνικής οδού, αλλά και επί του περιφερειακού Πύλης – Καρδίτσης, όχι όμως και για τον ημιτελή περιφερειακό Πύλης – Καλαμπάκας.
Τον συγκεκριμένο κίνδυνο εντόπισε και η δημοτική αρχή του δήμου Τρικκαίων ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Για να αποτρέψει την κίνηση των οχημάτων έστησε πρόχειρα οδοφράγματα με χαλίκι, τα οποία ωστόσο, αποσύρθηκαν από τους χρήστες του δρόμου! Η κυκλοφορία των φορτηγών στο συγκεκριμένο δρόμο είναι μία πραγματικότητα. Ο δήμος Τρικκαίων για να αποφευχθεί ο κίνδυνος των ατυχημάτων ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να παρέμβουν προωθώντας συγκεκριμένα έργα.
Το πρώτο ήταν, να τροποποιηθεί η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών και από τριών σημείων να γίνουν τεσσάρων συμπεριλαμβάνοντας και την κίνηση από και προς τον ημιτελή περιφερειακό προκειμένου να μην εισέρχονται και εξέρχονται φορτηγά αυτοκίνητα παραβιάζοντας κατάφορα τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Το δεύτερο ήταν η ασφαλτόστρωση της εισόδου του περιφερειακού στη διασταύρωση με την εθνικό οδό Τρικάλων – Πύλης.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το κόστος των συγκεκριμένων έργων που δημιουργούν τις συνθήκες για μία στοιχειώδη ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 30.000 ευρώ, ενώ το κόστος για την ολοκλήρωση του περιφερειακού θα ανέλθει στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan