Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

5.000 ιατρικά λάθη σε γυναίκες μέσα σε ένα μήνα! - Μπορεί να έχουν καρκίνο και να μην το ξέρουν!

Μπροστά σε ένα απίστευτο σκάνδαλο κολοσσιαίου μεγέθους είναι η ιατρική κοινότητα αφού πάνω από 5.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα αβλεψίας ακτινολόγων! Οι κάτοικοι της Βικτώριας στην Αυστραλία δεν μπορούν να πιστέψουν οτι πολλές γυναίκες πιθανόν να έχουν καρκίνο του μαστού και ο οποίος δεν έχει διαγνωσθεί.

Οι αρχές, να σημειωθεί, έχουν έλθει σ' επαφή με όλες τις γυναίκες που εξετάστηκαν με τη μέθοδο της ακτινογραφίας μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου, δεδομένου ότι την περίοδο αυτή, πιθανόν, οι ακτινογραφίες 5.339 γυναικών να μην εξετάστηκαν από δύο ανεξάρτητους ακτινολόγους όπως επιβάλλεται.
Η γενική διευθύντρια τoυ οργανισμού Breastscreen Victoria, Βίκι Πρίντμορ θα δηλώσει αναφορικά:
"Ανησυχώ για το λόγο ότι δεν είμαι σε θέση να βεβαιώσω ότι οι ακτινογραφίες όλων των γυναικών που υποβλήθηκαν σε ακτινογραφία του μαστού αυτήν την περίοδο, εξετάστηκαν από δύο ακτινολόγους. Υπό κανονικές συνθήκες αυτή είναι η διαδικασία. Αν και οι δύο ακτινολόγοι συμφωνήσουν τότε το αποτέλεσμα είναι βέβαιο. Αν όμως διαφωνήσουν τότε η ακτινογραφία εξετάζεται και από τρίτο ακτινολόγο".

Η διακεκριμένη ακτινολόγος Τζένι Κόσον θα πει ότι "υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι όταν μια ακτινογραφία εξεταστεί από δύο ειδικούς υπάρχει υψηλότερο ποσοστό εντόπισης καρκίνου του μαστού. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να διαλευκάνουμε αυτό το θέμα που προέκυψε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να μην κρατάμε τις ενδιαφερόμενες σε αγωνία".

Να σημειωθεί ότι ασφαλιστικές δικλείδες για την αποφυγή επανάληψης του ίδιου λάθους έχουν μπει σε εφαρμογή από την 6η Οκτωβρίου.

newsit

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan