Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΔ ζητά ακύρωση της ψηφοφορίας για το Βατοπέδι

Ακυρότητα της διαδικασίας της ψηφοφορίας για την άσκηση ή μη δίωξης των πρώην υπουργών Ευ. Μπασιάκου, Α. Κοντού και Π. Δούκα προβάλει η ΝΔ καταγγέλλοντας ότι κατά την προχθεσινή ψηφοφορία «υπεκλάπη η ψήφος της Αριστεράς».
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Κ. Τζαβάρας, Ν. Δένδιας, Ε. Βόζενμπεργκ και Ε. Στυλιανίδης υποστήριξαν ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παραπλανήθηκαν διότι όπως είπαν, ανέγραφε διαφορετικό άρθρο του ποινικού κώδικα σε ότι αφορά το αδίκημα της απιστίας περί τη υπηρεσία και όχι της απλής απιστίας, υπέρ της οποίας είχαν ταχθεί με το πόρισμά τους .
«Δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για παραπομπή», σχολίασαν ι βουλευτές υποστηρίζοντας ότι πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα καθώς τίθεται ζήτημα παραβίασης του άρθρου περί της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλει μομφή εναντίον του Προέδρου της Βουλής. Οι βουλευτές κάλεσαν τον κ. Πετσάλνικο «να πράξει τα δέοντα για να διορθωθεί το ζήτημα που ανέκυψε», αλλά δεν έθεσαν θέμα επανάληψης της ψηφοφορίας καθώς όπως είπαν δεν προβλέπεται σύμφωνα με το άρθρο 157 παράγραφος 5 του κανονισμού της Βουλής.
antinews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan