Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Και ο Θεός βοηθός...


Περικοπές 6,1 δισ. ευρώ περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός για το 2011, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Άγριο "ψαλίδι" σε ΔΕΚΟ, δαπάνες υγείας, οικογενειακά επιδόματα και συμβάσεις. Σε πολλά προϊόντα, το ΦΠΑ αυξάνεται στο 13%, ενώ προβλέπεται μείωση σε τουρισμό και φάρμακα.

- Κατά 2,1 δισ. ευρώ μειώνονται οι δαπάνες της υγείας, μέσω της περικοπής της φαρμακευτικής δαπάνης και των προμηθειών στα νοσοκομεία...

- Περίπου 800 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από παρεμβάσεις στις ΔΕΚΟ.

- Μαχαίρι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα.

- Μείωση κατά 150 εκατ. ευρώ των οικογενειακών επιδομάτων.

- Μείωση περί το 1,6 δισ. ευρώ από την περαιτέρω πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όσον αφορά το ΦΠΑ, ο προϋπολογισμός προβλέπει τα εξής μέτρα:

- Αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ απο 11% σε 13%.

- Αύξηση του πολύ χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από 5,5% σε 6,5%.

Ακόμη προβλέπεται εξίσωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ενώ χορηγούνται 400 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης.

Ο Προϋπολογισμός του 2011 περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης του ύψους των δημοσίων επενδύσεων στο ύψος του 2010 -παρά την αρχικά προβλεπόμενη από το πρόγραμμα μείωσή τους κατά 500 εκατ. ευρώ- και τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20%.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Προϋπολογισμός θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις, από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, αφού θα έχει συζητηθεί προηγουμένως, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο ισολογισμός-απολογισμός του 2009, θα συζητηθεί ξεχωριστά.


newsday

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan