Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

H Παρασταση αρχιζει


Εδω και ενα χρονο καναμε προβες εντατικες,το εργο ηταν δυσκολο και μας καταπονησε,βρεθηκαμε σημερα εδω για να σας πουμε λιγα λογια για την υποθεση.

Η χρονια ειναι 2009 και ενας κυβερνητης ανεβαινει....
με ψεματα και λαθος υποσχεσεις στην εξουσια,η χωρα ειναι καπου στον νοτο της Ευρωπης ,μια χωρα ξετσιπωτη με κατοικους εγωιστες και αλαζονες,με νοοτροπια απιστευτη και μεγαλη ανεξελεγκτη διαφθορα στον δημοσιο βιο.

Ο κυβερνητης εχει σχεδιο,αλλα αλλο σχεδιο εχει και αλλο λεει,και δεν ειναι τοσο απλο να το πει,δεν μπορει να πει στον λαο οτι σκοπευει να τον φτωχυνει κατ εντολη αλλων,δεν μπορει να πει οτι στοχος του ειναι να φερει τετοιο αποτελεσμα που ολοι στην Ευρωπη θα τριβουν τα ματια τους απο απορια.

Τα μετρα που παιρνει ειναι σκληρα,απανθρωπα τις περισσοτερες φορες,γιατι ειναι μονιμα σε βαρος αυτων που πολεμανε για να ζησουν με ελαχιστα,την ιδια ωρα οσοι εχουν κλεψει,οσοι εχουν παρει μιζες,οσοι εχουν φοροδιαφυγει περνανε ζωη και κοτα,βλεπεις μαζι με τα χρηματα ερχεται και η δυναμη,αλοιμονο μονο αν εισαι φτωχος και χρωστας,τοτε δεν υπαρχει ελεος.

Ο θιασος που ειναι μαζι του ακαταλληλος για το εργο που θελει να παιξει,μια αναμιξη παλιων ανικανων και νεων ακαταλληλων φερνει συγχιση στον κοσμο και καθυστερει τις οποιες θετικες εστω και ελαχιστες αποφασεις του.
Διαχειριζεται την κατασταση με φοβο,εκβιασμο και λογια περι κατανοησης του πονου του λαου του,περναει την ωρα του ταξιδευοντας κανοντας διακοπες και κανω,μερικες φορες και ποδηλατο.
Μιλαει για ξεπερασμα της δυσκολης καταστασης αλλα ξεχναει να πει οτι αυτος ειναι ο αιτιος που η κατασταση εφτασε ως εκει,αυτος και ολοι οσοι τοσα χρονια εβλεπαν την σαπιλα αλλα εκλειναν τα ματια τους γιατι ειχαν σχεδιο.

Με οπλο την απειλη και τον φοβο,με βοηθους απο το εξωτερικο,με ψυχολογικες μεθοδευσεις καταφερνει να ξεπερναει ολα τα εμποδια μεσα σε ενα κλιμα αδιαφοριας του λαου για το μελλον της χωρας ,ετσι που την κανατε λεει ο κοσμος φατε την στα μουτρα σας.

Η παρασταση μολις αρχιζει,οι μηνες που περασαν ηταν απλα προβες,το δυσκολο μερος ειναι απο εδω και μπρος,ποσο ακομη θα αντεχει ο λαος να απειλειται καθε φορα με εκλογες?
Ποσο ακομη ενα δικτατορικο συνοθυλευμα θα ονομαζεται δημοκρατια?
Τα σκηνικα και τα κουστουμια εχουν ερθει απο τους φιλους του στο εξωτερικο,ολα ειναι σχεδιασμενα στην εντελεια,ολα θα γινουν οπως τα θελουν εκεινοι.

Το συνθημα του πριν απο τις εκλογες ηταν"η αλλαζουμε η βουλιαζουμε"πως γινετε να εχουμε παθει και τα δυο μαζι ομως δεν μας το εξηγει κανεις.
Το αλλο συνθημα του ηταν "Λεφτα υπαρχουν"πως γινετε ομως τα μονα λεφτα που υπαρχουν να ειναι στις τσεπες μας?

Κακος ο θιασος,χειριστος ο πρωταγωνιστης,αισχρο το εργο και οι συνεργατες του,λογικα θα επρεπε ο κοσμος να σηκωθει και να φυγει απο το θεατρο.

Αλλα που να παει?


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan