Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Γιάννης Λουκάκος: Ο γοητευτικός chef που έχει μαγέψει το ελληνικό κοινό!

Ο Γιάννης Λουκάκος κατάφερε να κλέψει από την πρώτη στιγμή της εντυπώσεις στο παιχνίδι μαγειρικής του Mega και να γίνει ένας από τους αγαπημένους chef του τηλεοπτικού κοινού. Πoιος είναι όμως ο γοητευτικός chef, από που ξεκίνησε και πως έγινε ένας από τους καλύτερους chef;....
Ο γνωστός chef γεννήθηκε στην Αμερική το Νοέμβριο του 1973 από Έλληνες μετανάστες, που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα δύο χρόνια μετά. O Γιάννης Λουκάκος μεγάλωσε στην Αθήνα και τελείωσε το λύκειο το 1991, οπότε και πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στις ΗΠΑ για σπουδές.
Έτσι στα 18 του χρόνια επιστρέφει στην Αμερική με σκοπό να σπουδάσει Μηχανολογία στο Pennsylvania State University. Στη διάρκεια των σπουδών του εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια, κυρίως για το χαρτζιλίκι του. Εκεί όμως συνειδητοποιεί ότι η μαγειρική δεν είναι απλώς ένα χόμπι αλλά η μεγάλη του αγάπη. Έτσι αφού αποφοίτησε από τη σχολή το 1996, επιλέγει να ακολουθήσει σπουδές στη μαγειρική. Το 1997, αποφασίζει να φοιτήσει στο Culinary Institute of America, όπου και γνωρίζει τον άλλο κριτή του Master Chef και τότε συμφοιτητή του Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Ο Γιάννης φαίνεται πως αγαπούσε από μικρός τη μαγειρική και μεγάλωσε ακούγοντας τις αφηγήσεις του πατέρα του για τα εστιατόρια του. “Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που ως έφηβο με έκανε να θέλω να μαγειρεύω ή κάποια άλλη παρέμβαση έπαιξε το ρόλο της, αλλά η γοητεία δεν έφυγε ποτέ από το πίσω μέρος του μυαλού μου", έχει πει ο ίδιος. Η πρώτη του μαγειρική απόπειρα -να αντιγράψει τη μηλόπιτα της μητέρας του σε ηλικία 15 χρόνων- κερδίζει τα καλύτερα σχόλια και το μικρόβιο της μαγειρικής μπαίνει μέσα του...
Αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του στη γαστρονομία, οι οποίες κράτησαν 2 χρόνια μαζί με την πρακτική σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Φοίνιξ της Αριζόνας, αρχίζει να εργάζεται στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2000 εργάζεται στο Boschetto σαν sous chef αρχικά και μετά για ένα μικρό χρονικό διάστημα αναλαμβάνει την ηγεσία της κουζίνας ως chef. To 2004, όμως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον Γιάννη Λουκάκο, ο οποίος ξεκινά να εργάζεται με τον όμιλο Yes Hotels & Restaurants, ως executive chef, όπου δημιουργεί το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική και κερδίζει τα βραβεία gourmet της ελευθεροτυπίας για το 2006 και το 2007.
Ωστόσο, ο ίδιος ήθελε να ακολουθήσει το δικό του όραμα και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Έτσι το 2008 παραιτείται από τη θέση του και ψάχνει να βρει χώρο για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Ο Γιάννης Λουκάκος, αναφέρει ότι επιστρέφοντας στην Ελλάδα, βρήκε τον μικρό του αδελφό Παναγιώτη να ψάχνει δουλειά. Όταν εκείνος του είχε πει πως θα ξεκινήσει ως σερβιτόρος, ο γνωστός chef είχε πει πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα συνεργαστούν. Έτσι και έγινε.
Τα δυο αδέλφια ξεκίνησαν να ψάχνουν για το χώρο που θα στέγαζε το εστιατόριό τους και κάποιος μαγαζάτορας στο Χαλάνδρι τους είπε πως η τράπεζα στην Πλατεία Ελευθερωτών φεύγει και το ακίνητο παραμένει κενό. Ο χώρος ήταν μεγάλος και πολύ όμορφος, αλλά η επένδυση ήταν επίσης μεγάλη και δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα. Τότε μπήκε στην μέση ο παιδικός τους φίλος και Στέφανος Βασιλόπουλος, ο οποίος ήθελε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και οι τρεις τους άνοιξαν το “Ψωμί και Αλάτι”.

 πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan