Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ζητούν γερουσιαστές από τον Ομπάμα





Επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, έστειλαν τέσσερις Αμερικανοί γερουσιαστές, με την οποία ζητούν την άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχει επέλθει η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Συγκεκριμένα οι γερουσιαστές Mark Begich, Richard Lugar, James Risch και George Voinovic, ζητούν από τον Ομπάμα να ανοίξει ο ίδιος τη διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι η διαφωνία για το όνομα δεν θα πρέπει να συνδέεται με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ...


Η επιστολή εστάλη, με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου, στην οποία θέλουν οι γερουσιαστές, να λάβει η όμορη μας χώρα, πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, οι γερουσιαστές υποστηρίζουν στην επιστολή τους, ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, θα συμβάλει στην εμπέδωση της σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή και θα είναι προς όφελος για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και τις στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ.

Είχε προηγηθεί ανάλογη επιστολή 19 μελών της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισαβόνα, χωρίς προηγουμένως να έχει επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας. 
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan