Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Θρησκευτικές ιστορίες με τον Άγγελο Αναστασιάδη




ο Κουτσουρές..

Τζο Νάγκμπε ...ο φουντουκάς
Υπάρχουν πολλές ιστορίες όπου η θρησκεία μπλέκεται με το ποδόσφαιρο.Ασφαλώς πρωταγωνιστής των περισσότερων είναι ο κόουτς Άγγελος, ο οποίος είχε φτάσει σε σημείο να πάει ολόκληρη την αποστολή του ΠΑΟΚ στο Άγιο Όρος για να νιώσουν οι παίκτες την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Μεταξύ των παικτών ήταν κι ο Λιβεριανός Τζο Νάγκμπε, ο οποίος όταν τον ρωτούσαν αργότερα τι είδε στο Άγιο Όρος, απαντούσε: "Εβλεπε παπάντες όλο και έτρωγκε φουντούκια όλο...". 

Τον Άγγελο τον συνοδεύουν πολλά ανέκδοτα, αρκετά εκ των οποίων έχουν πραγματική βάση. Λέγεται πως τα ...παλιά τα χρόνια που ήταν προπονητής στον Εδεσσαϊκό, το αγαπημένο του παιδί ήταν ο Βαγγελάκης ο Κουτσουρές (τον οποίο πήρε μετά και στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Ηρακλή). Ο λόγος; Δίπλα στο γήπεδο που γινόταν η προπόνηση υπήρχε εκκλησία και κάθε φορά που βάραγε η καμπάνα, ο Βαγγελάκης σταμάταγε τα πουσάπς κι έκανε το σταυρό του, εξασφαλίζοντας μια θέση στη βασική ενδεκάδα! 

Μια άλλη ιστορία λέει πως ο Άγγελος κατέβασε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ από το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή στο προπονητήριο της ομάδας, μόλις διαπίστωσε πως ο πουλματζής ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά! Η αποστολή έμεινε για περίπου μία ώρα στον περιφερειακό της Σαλονίκης, μέχρι η εταιρία να στείλει πουλματζή μευπογεγραμμένο πιστοποιητικό θρησκευτικών φρονημάτων!

Μια επίσης ενδιαφέρουσα (έως και ...ανατριχιαστική) ιστορία αφορά έναν τερματοφύλακα που είχε πάει από τον Άρη στον ΠΑΟΚ και δεν έπαιρνε καθόλου ευκαιρίες από τον προπονητή του. Όταν κάποια στιγμή ζήτησε ακρόαση και ρώτησε τον Άγγελο "γιατί δεν με βάζεις;", εκείνος του απάντησε: "Γιατί βλέπω τον ίδιο το διάβολο μέσα στα μάτια σου"! ( πρόκειται για τον Λαμπάκη )

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan