Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ευρώ «made in Bulgaria» σε 20 χώρες

Σε τουλάχιστον 20 χώρες κυκλοφορούν τα πλαστά ευρώ και δολάρια που φτιάχνονταν σε ένα βουλγαρικό τυπογραφείο το οποίο πρόσφατα διαλύθηκε από την αστυνομία.

"Έχουν εντοπιστεί πάνω από δέκα χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα... που κυκλοφορούν σε είκοσι ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία", ανέφερε ο Ρόμπερτ Γουεϊνράιτ, ο διευθυντής της ευρωπαϊκής οργάνωσης αστυνομικής συνεργασίας, Europol σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια.

Η βουλγαρική αστυνομία έχει διαλύσει από την πρώτη Οκτωβρίου το τυπογραφείο κατασκευής πλαστού χρήματος που λειτουργούσε στο χωριό Ντόινο Σαράν στο κέντρο της χώρας, και κατάσχεσε τουλάχιστον 130 χιλιάδες πλαστά ευρώ και 37 χιλιάδες πλαστά δολάρια.

Το τυπογραφείο τύπωνε κυρίως νομίσματα των 20, των 50 και των 100 ευρώ καθώς και 50δόλαρα και βρίσκονταν κοντά σε ένα χοιροστάσιο ώστε οι φωνές των ζώων να καλύπτουν τους θορύβους από τις μηχανές που δούλευαν νυχθημερόν.

Ο ιδιοκτήτης ένας 43χρονος Βούλγαρος συνελήφθη την πρώτη Οκτωβρίου σε ένα πάρκινγκ τη στιγμή που παρέδιδε ένα μεγάλο ποσό ευρώ και δολαρίων σε δύο νεαρούς συμπατριώτες του για να τα προωθήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan