Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

FIFA: Μικροτσίπ σε μπάλα ποδοσφαίρου;

Η FIFA δήλωσε ότι την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή τεχνολογικών συστημάτων στο ποδόσφαιρο, και θα συζητηθούν στις 20 Οκτωβρίου σε συνεδρίαση του οργάνου δημιουργίας κανόνων, γνωστό ως Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ...στο Newport της Ουαλίας, και θα καθορίσει τα θέματα που θα συζητηθούν στην ετήσια σύνοδο τον επόμενο Μάρτιο. Η FIFA δεν προσδιόρισε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, αλλά πιθανόν πρόκειται για συστήματα που βασίζονται σε κάμερα Hawk-Eye που χρησιμοποιείται σήμερα στο τένις και το κρίκετ, Επίσης υπάρχουν και άλλα με μικροτσίπ στη μπάλα. Όλα είχαν απορριφθεί από το IFAB το 2008 τον περασμένο Μάρτιο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Sepp Blatter άνοιξε και πάλι το θέμα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο μετά από μια σειρά διαιτητικών λαθών στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, που κόστισαν την πρόκριση στην Αγγλία και το Μεξικό από το τουρνουά. Στην εικόνα φαίνεται το αλησμόνητο γκολ του Lampart όπου ο διαιτητής δεν μέτρησε επειδή δεν είδε ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος.

FIFA ipet FIFA: Μικροτσίπ σε μπάλα ποδοσφαίρου;

Ο κος Blatter είχε αντιταχθεί στο παρελθόν στην εφαρμογή τεχνολογικών μέσων, επιμένοντας ότι το ανθρώπινο σφάλμα ήταν μέρος του παιχνιδιού. Αντίθετα, πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι που η FIFA δεν θέλει να εφαρμοστούν τεχνολογικά συστήματα των οποίων οι αποφάσεις θα είναι 100% έγκυρες.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan