Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μη υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά στο Λύκειο και αντιδράσεις


Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις προτάσεις της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για να σταματήσει να είναι υποχρεωτικό στο Λύκειο το μάθημα των Θρησκευτικών και να γίνει προαιρετικό φέρεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα». Μάλιστα, συνεργάτες του επισημαίνουν ότι αν οι προτάσεις αυτές υιοθετηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, τότε η απάντηση της Ιεραρχίας θα είναι δυναμική και «θα διατυπωθεί σε όλους τους τόνους».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα,το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως στον Αρχιεπίσκοπο από ιεράρχες, κληρικούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά και ενώσεις θεολόγων. Μάλιστα, σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Τρίτος ανέφερε ότι αυτή η πρόταση «σημαίνει πλήρη περιφρόνηση του μαθήματος και ουσιαστική κατάργησή του».
Οι αντιδράσεις προήλθαν μετά από δημοσιεύματα σχετικά με τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας στην εκπαίδευση και εντάθηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, δεν υπήρξε αντίδραση του υπουργείου.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan