Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Θα βραβευτούν στα Τρίκαλα οι «οδηγοί» που απείχαν από την κατανάλωση αλκοόλ

Η «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα» τιμάται σήμερα και στα Τρίκαλα, όπου από το πρωί στην κορυφή της οδού Ασκληπιού, δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια σε περαστικούς.

Με κεντρικό σύνθημα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», στόχος της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για ασφαλή επιστροφή τους στο σπίτι, μετά από έξοδο στα νυχτερινά κέντρα για διασκέδαση....


Απόψε και μέχρι τα ξημερώματα, οι νεαροί Τρικαλινοί, θα κληθούν αρχικά να επιλέξουν τον «οδηγό» της παρέας ο οποίος θα πρέπει να απέχει κατά την διασκέδαση από το αλκοόλ. Θα του περαστεί στο χέρι το ειδικό βραχιόλι και κατά την έξοδό του από το κατάστημα , θα υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Στην περίπτωση που έχει τηρήσει την συμφωνία για αποχή από την κατανάλωση αλκοόλ, θα κερδίσει δώρα προσφορά χορηγών της εκδήλωσης γιατί υπήρξε συνεπής στην υποχρέωση προς τη δική του ζωή και τη ζωή των γύρω του. Στην αντίθετη περίπτωση, θα δεχθεί μία κάρτα ραδιοταξί με την ευγενική υπόδειξη προς τα μέλη της παρέας να καλέσουν ταξί για την επιστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκε μείωση έως και 70% στην κατανάλωση αλκοόλ από τους οδηγούς στις περιοχές, όπου έγινε στο παρελθόν η ενημέρωση τους.

Σημειώνεται, ότι στις βασικές αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων συμπεριλαμβάνονται η υπερβολική ταχύτητα και το αλκοόλ, ενώ η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στην επιθετική οδήγηση.
trikalanews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan