Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Π. Γκιόλιας: “Δεν ήταν τρομοκράτες οι δολοφόνοι του αδελφού μου”


Ο αδελφός του Σωκράτη Γκιόλια, του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι, “λύνει” τη σιωπή του και μιλά για τους δράστες.Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλα και του δράματος που έζησε η οικογένειά του, ο αδελφός του άτυχου δημοσιογράφου μιλά για πρώτη φορά και μεταφέρει τη δική του εκδοχή για τους δράστες και δηλώνει σίγουρος πως δεν πρόκειται για τρομοκράτες.

Ο Περικλής Γκιόλιας αποκαλύπτει πως είναι πολύ δύσκολές οι στιγμές που βιώνει η οικογένεια του δημοσιογράφου. “Δύσκολες στιγμές, ο Σωκράτης μας λείπει, λείπει στην οικογένειά του, λείπει στους φίλους του. Σε τέτοιες στιγμές, όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε την πίστη μας, την εμπιστοσύνη στο Θεό και τα σχέδιά του”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα".
Όσον αφορά την ημέρα της δολοφονίας του, ο αδελφός του Σωκράτη παραδέχεται πως.....
του έχουν περάσει πολλά σενάρια από το μυαλό, αλλά θεωρεί πως αν δεν το επέτρεπε ο Θεός δεν θα κατέβαινε κάτω στις 5:20 το πρωί. “Πιστεύω ότι το επέτρεψε γιατί ο μαρτυρικός τρόπος θανάτου, ήταν τελικά για τον Σωκράτη διαβατήριο αγιασμού”, σημειώνει.
Για τους δολοφόνους και το αν πιστεύει πως η δολοφονία του ήταν τρομακρατική επίθεση, ο Περικλής Γκιόλιας αναφέρει: “Για ατύχημα, να το συζυτήσω, για τρομοκρατική επίθεση, όμως, όχι. Είναι πιο πιθανό το σενάριο για 'μένα να πέρασαν τυχαία τρεις οπλισμένοι την ώρα που ο αδελφός μου κατέβαινε για πρωινή βόλτα και κατά λάθος να εκπυρσοκρότησαν τα όπλα παρά το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας”.
Παράλληλα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι σε λογικό πλαίσιο, ο αδελφός του είχε εκφράσει δημόσια κάποιες ανησυχίες, αλλά δεν ήταν ο τύπος που φοβόταν και θα δείλιαζε μπροστά στον κίνδυνο.
Μιλώντας για την γυναίκα του αδελφού του, την Αδαμαντία, σημειώνει ότι η γυναίκα περνά πολύ δύσκολές στιγμές μετά το χαμό του άντρα της.
Τέλος, για το blog troktiko, ο ίδιος εξομολογείται πως αν και δεν έγραφε σ' αυτό, είχε ασχοληθεί με το εμπορικό κομμάτι και θεωρούσε πως θα γινόταν πολύ δυνατό στο μέλλον. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν θεωρεί λάθος τη λειτουργία του. Μάλιστα, το troktiko μπορεί να μην λειτουργεί πλέον, αλλά έχει δημιουργηθεί ένα site αφιερωμένο στον Σωκράτη Γκιόλια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan