Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Red alert!


Το φλογερό κόκκινο χρώμα έχει συνδεθεί με ό,τι δηλώνει ένταση, δύναμη και πάθος. Το πορφυρό κόκκινο των αυτοκρατόρων, το κόκκινο των στρατιωτών στην αρχαία Σπάρτη, το κόκκινο της φωτιάς, του έρωτα αλλά και του κινδύνου. Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο σημαντικά χρώματα της παλέτας, γι’ αυτό και έχει μόνο φανατικούς οπαδούς ή φανατικούς εχθρούς. Δημιουργούς που το λάτρεψαν και δημιουργούς που το μίσησαν επειδή ίσως δεν κατάφεραν να το… τιθασεύσουν.

Μάλιστα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια σε βρετανικό πανεπιστήμιο απέδειξε πως, όταν οι γυναίκες φορούν κόκκινα, έλκουν περισσότερο τους άνδρες και τους κάνουν να νιώθουν πιο ερωτικά γι’ αυτές. Πιο ελκυστικές λοιπόν οι γυναίκες αλλά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ισως γι’ αυτό τόσο η βιομηχανία της μόδας όσο και ο κόσμος της κοσμετολογίας αγαπούν το κόκκινο.

Ισως κάτι τέτοιο να είχε υποψιαστεί και ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Bill Blass που δήλωσε πριν από αρκετές δεκαετίες με νόημα ότι «άμα αμφιβάλλεις και δεν ξέρεις τι να φορέσεις, τότε βάλε κάτι κόκκινο!». Σήμερα, η δήλωσή του έχει την ίδια αξία. Και αυτό γιατί το κόκκινο είναι ένα από τα χρώματα που θα κυριαρχήσει για άλλη μία χρονιά στη ζωή και την γκαρνταρόμπα μας...



Μόδα και γοητεία

Οι κόκκινες δημιουργίες δεν απουσιάζουν σχεδόν ποτέ από τις πασαρέλες, ούτε φυσικά και φέτος. Το κόκκινο λάτρεψε περισσότερο από κάθε άλλο χρώμα ο σχεδιαστής μόδας Valentino, ο οποίος αγαπήθηκε περισσότερο για τα κόκκινα βραδινά φορέματά του που έχουν κατά καιρούς φορέσει η Πενέλοπε Κρουζ, η Σοφία Λόρεν, η Σιένα Μίλερ και πολλές, πολλές άλλες. Αλλά και η Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε στα τελευταία βραβεία του MAD με ένα κόκκινο κοστούμι που συνδύασε, κάνοντας την ανατροπή, με ένα ζευγάρι μπλε, ψηλλοτάκουνες γόβες.

Εσείς θα τολμούσατε να φορέσετε ένα κατακόκκινο παλτό ή ένα κόκκινο φόρεμα; Αν όχι, τότε η λύση ενός κόκκινου αξεσουάρ μπορεί να δώσει την απάντηση που ψάχνετε: ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες θα προσθέσει μερικούς πόντους γοητείας στην εμφάνισή σας, το ίδιο και ένα κόκκινο, μεταξωτό μαντίλι.

Αν επιλέξετε το κόκκινο, φροντίστε να κρατήσετε το σύνολό σας όσο πιο απλό γίνεται, αποφεύγοντας τα πολλά αξεσουάρ και το mix & match. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τα στιλιστικά ατοπήματα και το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φρέσκο! Αλλά και οι χρωματικοί συνδυασμοί ευνοούνται: φορέστε κόκκινο με μαύρο για μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κόκκινο με λευκό ή μπλε, αν είστε περισσότερο κλασική, κόκκινο με μπεζ, αν θέλετε να είστε κομψή, κόκκινο με μοβ ή πορτοκαλί, όπως κάποτε πρότεινε ο Yves Saint Laurent θέλοντας να σπάσει τα καθιερωμένα στον κόσμο της μόδας.


Αλικα χείλη
Η Coco Chanel τα αγαπούσε, ο YSL τα αποθέωσε, ο Dior τα τιμά λανσάροντας τριάντα επτά νέες αποχρώσεις. Τα κόκκινα κραγιόν είναι η τελευταία λέξη της μόδας στο μακιγιάζ και ταιριάζουν απόλυτα με το καθωσπρέπει ύφος και τη γυναικεία κομψότητα που προστάζει η μόδα. Ποιο κόκκινο ταιριάζει σε εσάς; Αναζητήστε εκείνο που θα συνδυαστεί τέλεια με το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών σας, ώστε να φωτίσει το πρόσωπό σας. Ενα κόκκινο με μερικούς τόνους πορτοκαλί μέσα θα ταιριάξει στις καστανές με ανοιχτό δέρμα, ένα πιο σκούρο μπορντό σε όσες έχουν σταρένια επιδερμίδα, ένα κόκκινο με μερικούς τόνους μπλε (ώστε να είναι ακόμα πιο έντονο) θα ταιριάξει τέλεια σε όσες έχουν ξανθά μαλλιά και λευκή επιδερμίδα. Οσο για το υπόλοιπο μακιγιάζ, οφείλει να κινείται σε διακριτικούς τόνους, ώστε να αφήσετε τα χείλη σας να ξεχωρίζουν.

Τέλος, δεν χρειάζεται να διαθέτετε ένα ακριβό κόσμημα για να στολίσετε τα χέρια σας. Ενα φροντισμένο μανικιούρ και ένα κόκκινο βερνίκι αρκούν για να συμπληρώσετε με ιδανικό τρόπο την εμφάνισή σας.

ΣΟΦΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
espresso

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan