Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Στον απόηχο του Ντέρμπι....

«Ήταν 7 παίκτες Τιτίκες ρε»…

Τι είπε ο Αλέφαντος στο katimagiko.gr 

 «Επειδή μιλάω λαϊκά, έκανα αρκετούς εχθρούς στο ποδόσφαιρο και ειδικά στο χώρο των δημοσιογράφων. Για να μην διαστρεβλωθούν λοιπόν αυτά που είχα πει εδώ πριν το ματς, κάνε αντιγραφή από την προηγούμενη στήλη κάποιων κομματιών. Και όποιος θέλει μπορεί να τη διαβάσει ολόκληρη τη στήλη, υπάρχει δίπλα το αρχείο....

Για τον Σισέ είχα πει επί λέξει: “Ποιους παίκτες θα ήθελα απ’ τον Παναθηναϊκό, αν μπορούσα να πάρω όποιους θέλω; Θα σου πω. Μόνο τον Σισέ! Να τον έβαζα με Μιραλάς να κάνουν μαζί αγγέλους. Διότι θα είχε μεγάλη διαφορά στον Ολυμπιακό ο Σισέ, με παίκτες γρήγορους δίπλα του, με παίκτες μπαλαδόρους, με παίκτες που κάνουν την ντρίμπλα, με Ιμπαγάσα να του πετάει εκπληκτικές πάσες, με Μιραλάς να κάνει διαγώνιες κινήσεις και να του ανοίγει χώρους. Όχι αυτό το πράγμα που βλέπουμε στον Παναθηναϊκό, με ένα ποδόσφαιρο της πλάκας όλοι να ψάχνουν τον Σισέ και κανείς να μην μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Και επειδή δεν ντριμπλάρει ο ίδιος ο Σισέ, αποκόβεται εύκολα σε αυτήν την ομάδα. Σου έχω πει ότι τώρα με αντίπαλους Μέλμπεργκ και Αβραάμ κανονικά δεν πρέπει να ακουμπήσει μπάλα. ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πρέπει να κάνει η άμυνα του Ολυμπιακού για να φάει γκολ απ’ τον Σισέ».
Έκαναν λοιπόν πραγματικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ! Θα τα αναλύσω παρακάτω. Στα λεγόμενά μου δεν είχα υποβαθμίσει τον Σισέ, πώς να υποβαθμίσω έναν παίκτη που είπα ότι είναι ο μόνος που θα ήθελα στον Ολυμπιακό! Και στην πιο προηγούμενη στήλη τον είχα χαρακτηρίσει σπουδαίο αθλητή, πολύ γρήγορο και ψυχάρα! Αλλά δεν ντριμπλάρει είπα, είναι προβλέψιμος ο Παναθηναϊκός που όλοι ψάχνουν αυτόν. 
Και για το ντέρμπι γράψε επί λέξει τι είχα πει σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα του ΠΑΟ. Που μου τον εμφάνιζαν σίγουρα ηττημένο κάποιοι άπειροι: “Τα προβλήματά του Παναθηναϊκού τα έχω πει από καιρό, όμως εδώ μιλάμε για μεγάλο ντέρμπι. Σε τέτοια ματς και οι νεκροί μπορεί να αναστηθούνε! Είναι τόση η ένταση, είναι τόσο το πάθος, είναι τόσος ο εγωισμός και από τις δυο ομάδες, που αν προεξοφλήσεις, μπορεί να στραπατσαριστείς. Ο Παναθηναϊκός είναι σαν ένα ανακόντα κοιμισμένο!
Μπορείς να πας να το ακουμπήσεις αμέριμνος; Αν το κάνεις, θα είσαι μ…ας!
Ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει στο γήπεδο την ανωτερότητά του. Όχι στα λόγια. Ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο χαρτί του, παίζουνε την ύπαρξή τους, το να μην διαλυθούνε. Είναι μεγάλος σύλλογος, θα παίζει μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του, θα σκυλιάσουνε αυτοί οι παίκτες να αποδείξουν ότι δεν αξίζουν χλεύη. Είναι βαριά φανέλα ο Παναθηναϊκός, θα ορκιστούνε ότι σήμερα ή παίρνουμε τον Ολυμπιακό ή θα είμαστε για κλοτσιές! Θα μας πάρει φαλάγγι η διοίκηση και ο κόσμος. Είναι ματς ζωής και θανάτου γι’ αυτούς»!
Πάμε τώρα στα φρέσκα κουλούρια.  O Ολυμπιακός με ανησυχεί πολύ γιατί δεν μπορεί να κουνηθεί στο β’ ημίχρονο. Αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ έχει ξαναγίνει φέτος και έχει ματαξαναγίνει. Τι γίνεται εκεί; Πώς γυμνάζονται; Τι τακτική έχουν; Παίζει ένα θυελλώδες 30λεπτο και μετά τέρμα; Δραματική η πτώση του Ολυμπιακού στα β’ ημίχρονα.

Αλλά και στο πρώτο ημίχρονο, με αντίπαλο έναν ανύπαρκτο Παναθηναϊκό, είδες κανέναν Ολυμπιακό τρομερό; Εμένα δεν μπορεί να με παραμυθιάσει κανένας. Αν εξαιρέσω το καταπληκτικό γκολ του Μιραλάς, αυτήν τη σούπερ ενέργεια σλάλομ με ντρίμπλες και με  εκτέλεση στη γωνία, πες μου έναν άλλο διακριθέντα του Ολυμπιακού. Άντε λίγο ο Ιμπαγάσα στο α’ ημίχρονο. Χώμα ήταν τα ατού του Ολυμπιακού. Και με πολλά λάθη.
Ο δε Φουστέρ μου έλεγαν ότι έχω σκαλώσει μαζί του. Ποιος Φουστέρ; Έκανε άλλο ένα ανύπαρκτο παιχνίδι. Ξαναρωτάω: Έχει στράικερ ο Ολυμπιακός μέσα στην περιοχή όταν τραβιέται δεξιά και αριστερά ο Μιραλάς;  Έχει κεφάλι ο Φουστέρ να απειλήσει; Έχει σουτ; Έχει το εύκολο γκολ; Έχει ντρίμπλα; Τι έχει τέλος πάντων και είναι αναντικατάστατος; 
Έχεις παροπλίσει εντελώς τον Ζαϊρί, τον έχεις βάλει στο ψυγείο μόνιμα και έχει γίνει κατεψυγμένος, αλλά μου τον βάζεις στο ντέρμπι αλλαγή να κάνει τι; Τώρα τον θυμήθηκες; Και πώς τον έχεις ετοιμάσει ψυχολογικά και σωματικά πετώντας τον τόσο καιρό στην κατάψυξη; Τα ίδια και με τον Μήτρογλου.
Ο δε Ριέρα δεν υπήρχε στο γήπεδο μετά το πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου. Δεν υπήρχε. Τόσα λεφτά στοίχισες κύριε, πολλά εκατομμύρια, για να πηγαίνεις στο ΟΑΚΑ και να κάνεις δυο ντριμπλίτσες στη γραμμή; Μα γι’ αυτά τα ματς σε πήρε ο Ολυμπιακός. Ο δε Φετφατζίδης ήταν τρακαρισμένος από το πρώτο λεπτό. Ο Ολυμπιακός δεν είχε εξτρέμ χθες. Ήταν ανύπαρκτα.
Άκου τώρα το έγκλημα. Ο τρόπος που έπαιξαν οι αμυντικοί τον Σισέ ήταν απαράδεκτος. Από το πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας πίσω ήταν ανύπαρκτη! Θέμη, Αλέφαντος μιλάει, άσε τους να λένε για το δεύτερο ημίχρονο. Εγώ σου λέω ότι από το πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας έκανε λάθη. Είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και δίνανε χώρο στον Σισέ. Από το πρώτο ημίχρονο έβλεπα το κακό να έρχεται. Ο προπονητής του Ολυμπιακού το έβλεπε; Τους έκανε καταστάσεις ένας Σισέ μόνος του. Του το επέτρεπαν.
Όταν βλέπεις τον Σισέ να είναι απομονωμένος, δεν πρέπει οι σέντερ μπακ να είναι στην ίδια ευθεία και με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Προπονητής είσαι, πώς είχες μελετήσει τον Παναθηναϊκό; Πώς έπαιξες έτσι τον Σισέ; Εκεί θέλει τον έναν απ’ τους δύο σέντερ μπακ να κάνει λίγο βάθος και να τον βάζουν στη μέση. Λίγο βάθος λέω, πάλι με ζώνη. Έβρισκε χώρους ο Σισέ, βούτυρο στο ψωμί του ρε, απαράδεκτο. Στο δε β’ ημίχρονο σε τελείωσε. Πρώτη φορά είδα έναν παίκτη να νικάει κατά κράτος μόνος του την άμυνα του Ολυμπιακού. Βγήκαν όλα τα στραβά και όλα τα λάθη στο πιο κρίσιμο ντέρμπι.
Είδα κι έναν Τοροσίδη πολύ πεσμένο, να μην βγαίνει καθόλου μπροστά, ενώ πίσω δεν είχε καλές αλληλοκαλύψεις, η διαγώνια κάλυψη που έκανε και στα δύο γκολ πάνω στον Σισέ ήταν νεροζούμι… Κοίτα πώς πάει πάνω στον Σισέ στις δύο φάσεις και πόσο χαλαρά τον έχει, αντί να είναι πιο κοντά του και να βγει πρώτος στη μπάλα. Τα ίδια και ο Ραούλ Μπράβο, ανύπαρκτος επιθετικά και με λάθη αμυντικά.
Σε ό,τι αφορά τα χαφ του Ολυμπιακού, σου είχα πει επανειλημμένως ότι αυτό το δίδυμο Ντουντού- Ιμπαγάσα το φοβάμαι στα δύσκολα ματς, θα τα τρέξουνε αυτά τα χαφ, είναι αργοί , ο δε ο Ιμπαγάσα είναι και μεγάλος στην ηλικία, κουράζεται στο β’ ημίχρονο. Μα επιτρέπεται να έχει ξεμείνει ο Ολυμπιακός με 1 μόνο κλασικό αμυντικό χαφ; Τόσα εκατομμύρια έδωσε ο Μαρινάκης, τι επιλογές έκαναν;
Ο Μιραλάς είναι παικτάρα, αλλά τι, ένα ημίχρονο παίζει; Κουράστηκε είπε ο προπονητής του. 23 χρονών!  Έσκαβε όλη τη βδομάδα; Πώς κουράστηκε; Το ντέρμπι της χρονιάς παίζεις ρε! Νέο παιδί και δεν μπορεί να βγάλει ένα ματς; Πλάκα μας κάνει ο Βαλβέρδε; Βγαίνει ο Μιραλάς έξω, χάνεις ταχύτητα, έχεις μείνει και με παίκτη λιγότερο όπου θες τώρα ακόμα περισσότερα τρεξίματα, αλλά βγάζεις τον πιο γρήγορο παίκτη σου. Πώς να ισοφαρίσεις μετά; Φάση δεν έκανες.
Να είμαστε άντρες, να λέμε την αλήθεια. Είδα έναν Νιόπλια να του βγαίνουν όλες οι αλλαγές που έκανε, ήταν σωστές κινήσεις, ενώ από τον άλλο πάγκο είδα ένα τίποτα. Το κουτσάρισμα του Ισπανού δεν ανατρέπει ματς που είναι εις βάρος του Ολυμπιακού, αλλά αντίθετα του ανατρέπουν οι αντίπαλοι παιχνίδια.
Ο Νιόπλιας έβγαλε έξω τους περιπατητές!  Έξω ο Κατσουράνης, έξω και ο Γκοβού που ήταν ανύπαρκτοι. Βάζει τον Γκαρσία στη θέση του Χριστοδουλόπουλου αριστερά, βάζει τον Μαρίνο στη θέση του Γκοβού και βάζει εσωτερική αλλαγή τον Χριστοδουλόπουλο πίσω από τον Σισέ. Τον έχωσε εκεί που έπρεπε. Αυτά ήταν κινήσεις που άλλαξαν το ματς. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Και είναι κατάντια για τον Ολυμπιακό να κάνει ο Χριστοδουλόπουλος τέτοιο παιχνίδι! Τον Ολυμπιακό βρήκες ρε να κάνεις αυτά που δεν έκανες ούτε με τις κωλοπετινίτσες; Έχε χάρη που σου το επέτρεψε ο κοιμισμένος Ολυμπιακός σε αυτό το ματς. Ο  Χριστοδουλόπουλος βρήκε απέναντί του έναν Ντουντού και έναν Ιμπαγάσα που τους έκανε χουνέρια λόγω ταχύτητας. Τα δε σέντερ μπακ ήταν αλλού για αλλού στα δύο γκολ! Πού είστε ρε σέντερ μπακ; Πού βολοδέρνετε;  
Ο Μαρίνος έκανε δουλίτσα με αποστολή να βοηθάει τον Βύντρα ώστε να μην ανεβαίνει ψηλά ο Βύντρα. Και η τρίτη αλλαγή ήταν ολόσωστη, μόλις έγινε το 2-1 έβγαλε αμέσως έξω τον Πλεσίρ κι έβαλε τον Σιμάο για να κλειδώσει το ματς. Ο Νιόπλιας δεν έβαλε καθόλου τον Καραγκούνη, πέταξε έξω τον Κατσουράνη και τον Γκοβού, ανακάτεψε την τράπουλα στο β’ ημίχρονο και του βγήκε, έκανε δύσκολες αλλαγές και πρέπει να του το αναγνωρίσω.
Ένας Ολυμπιακός χωρίς πάθος και δύναμη, δεν πάταγαν περιοχή, δεν σούταραν, δεν μάρκαραν ασφυκτικά, δεν έτρεχαν, δεν πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα. Έχεις προηγηθεί 1-0 με το δώρο του Μιραλάς και μένει ένα ημίχρονο, έχεις την ευκαιρία της ζωής σου να του κλείσεις το σπίτι του Παναθηναϊκού και να τελειώσεις το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς διαφορά, και αντί να φας σίδερα, κωλοκάθεσαι; Ανέστησαν τον Παναθηναϊκό. Με τον τρόπο που έπαιζαν, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μουράτη. 7 παίκτες Τιτίκες ρε. Τιτίκες ρε.
Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ διότι είδα έναν Ολυμπιακό με ακριβοπληρωμένους ανύπαρκτους. Αντί να του δώσεις μία του Παναθηναϊκού που ήταν μισοπεθαμένος και να τον πεθάνεις, τον έκανες διεκδικητή του τίτλου και έχασες από τον Χριστοδουλόπουλο, τον Πλεσίρ και το Μαρίνο. Σε πήρανε ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πλεσίρ και ο Μαρίνος. Ήταν μεγάλο ράπισμα. Δεν θέλω να πω άλλα γιατί είμαι σκασμένος.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan