Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Ριέρα της… έκοψε τον αέρα! (video)

Η ΑΕΚ είχε την ψυχολογία με το μέρος της και ο Πανιώνιος την πλάτη στον τοίχο! Όμως οι Νεοσμυρνιώτες είχαν και ψυχή και έφτασαν στην νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Ριέρα (που έχασε και πέναλτι). Ανόητη αποβολή για Νταντόμο!

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με συνεχή πίεση δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κρατήσει την μπάλα. Με τους Μπάλαμπαν και Ριέρα να δημιουργούν πολλά ρήγματα με την συνεχή κίνηση τους, η ομάδα του Μάντζιου δεν άργησε να δημιουργήσει πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπάλαμπαν στο 11’ και στο 16’ νικήθηκε από τον Σάχα, ενώ στο 20’ ο Γουνδουλάκης έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, όμως η σπουδαιότερη φάση ήρθε στο 32’, όταν ο Αργυρίου ανέτρεψε τον Κροάτη φορ και ο Τσινιάρης σωστά έδειξε το πέναλτι. Ο Ριέρα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο εξαιρετικός Σάχα απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.....


Τα προβλήματα για την ΑΕΚ είχαν να κάνουν και με την περιβόητη φυσική κατάσταση. Ο Ντιόπ αποχώρησε στο 26’ και άφησε την θέση του στον Γκέντσογλου, ο Δέλλας τραυματίστηκε στο τέλος του ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε από τον Μανωλά, όμως ο σημαντικότερος πονοκέφαλος για τον Χιμένεθ προκλήθηκε στο 36’, με την αποβολή του Νταντόμο για χτύπημα εκτός φάσης στον Σάμαρη!

Αυτό που δεν κατάφερε σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος, το πέτυχε πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου. Ο Μανιάτης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ριέρα πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά και έτσι οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Μπλάνκο δεν βελτίωσε την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» και έτσι οι γηπεδούχοι, παρότι έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές (τραυματίστηκαν Κουμορτζί και Ριέρα)

MAN OF THE MATCH: Εξαιρετικός ο Ριέρα, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, έφτιαξε ευκαιρίες και ήταν βέβαια ο σκόρερ της νίκης του Πανιωνίου. Μπορεί να έχασε το πέναλτι, αλλά ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο από κάθε άλλον φτιάχνοντας… παράδοση κατά της ΑΕΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακή μέρα το κέντρο της ΑΕΚ, με τους Καφέ και Μάκο να χάνουν τις περισσότερες μάχες και να μην έχουν καλές επιστροφές. Οι δύο χαφ της ομάδας του Χιμένεθ, μαζί με τον Ντιόπ, δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και μοιραία η ΑΕΚ έμοιαζε κομμένη στα δύο. Παρά την θετική παρουσία του Γκέντσογλου, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθώς η αποβολή του Νταντόμο ήταν… μαχαιριά στην καρδιά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μεγάλη εμφάνιση από τον Σάχα. Σε δύο πολύ δύσκολες περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, κράτησε την ΑΕΚ στο παιχνίδι ενώ απέκρουσε βέβαια το πέναλτι του Ριέρα. Από τον Πανιώνιο, οι περισσότεροι παίκτες ήταν σε πολύ καλή μέρα, ειδική μνεία όμως πρέπει να γίνει στον Σάμαρη που κάλυπτε χώρους και βοήθησε πάρα πολύ στην επίθεση.

Η ΓΚΑΦΑ: Αρχικά, την έκανε ο Αργυρίου ο οποίος γλίστρησε και ανέτρεψε τον Μπάλαμπαν μέσα στην περιοχή, το πέναλτι όμως δεν αξιοποιήθηκε από τον Ριέρα. Επίσης, η ενέργεια του Νταντόμο να βάλει τρικλοποδιά στον Σάμαρη ανάγκασε –ενδεχομένως και σε υπερβολικό βαθμό – τον Τσινιάρη να βγάλει κόκκινη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μεγάλη συζήτηση προκαλεί η αποβολή Νταντόμο ο οποίος έβαλε τρικλοποδιά στον Σάμαρη, όμως το μαρκάρισμα του ίσως να μην μπορεί να κριθεί και το πλέον αντιαθλητικό ώστε να σηκώνει απευθείας κόκκινη. Από κει και πέρα, το πέναλτι ήταν σωστό καθώς ο Αργυρίου ανατρέπει πεντακάθαρα τον Μπάλαμπαν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να κυριαρχήσει, να χάσει ευκαιρίες και να πιστέψει στη νίκη. Η αποβολή του Νταντόμο και τα πολλά προβλήματα της Ενωσης στην φυσική κατάσταση δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Χιμένεθ να φέρει το παιχνίδια στα ίσια και εν τέλει το γκολ του Ριέρα έδωσε μία δίκαιη νίκη, με βάση την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων. Δεύτερη νίκη για τους Νεοσμυρνιώτες, τρίτη ήττα για την ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες με Αρη και Παναθηναϊκό.






gazzetta

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan