Είχες ακούσει να λένε ότι το πορνό μπορεί ακόμα και να βοηθήσει την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Τι γίνεται όμως όταν στοιχειώνει το μυαλό του, την καθημερινότητά του;
Τον έπιασες μια φορά, προσπάθησες να το καταπιείς, να μην δείξεις την ενόχλησή σου, τη ζήλια σου ενδεχομένως. Μην σε πει και ξενέρωτη. Το έπαιξες άνετη. Σε ενόχλησε όμως. Την δεύτερη φορά που το υποψιάστηκες άρχισες να εκνευρίζεσαι.
εμφανώς. Το google σου έδειξε ότι τα recent search του αγαπημένου σου είναι κυρίως πορνό σελίδες που σε έκαναν να φρικάρεις άσχημα......
“Η έντονη και επαναλαμβανόμενη ενασχόληση με την πορνογραφία καθώς και το διαδικτυακό σεξ φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά και την σχέση των δύο συντρόφων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το cyber sex αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα για τη διάλυση ενός γάμου” σημειώνει η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα.
Η νέα εμμονή;
Συζητάς με τους άντρες και "τσιρίζουν" πως είναι φυσιολογικό. Πώς δεν έχει να κάνει με τη σχέση, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ σας, ούτε δικό του. Κι όμως; Τα κακό έχει παραγίνει. Δεν αντιδράς άδικα... Άσε που μοιάζει να λειτουργεί εθιστικά!
“Η πορνογραφία λειτουργεί απειλητικά για τη σχέση όταν ο ένας σύντροφος, συνήθως ο άντρας, περνά ατελείωτες ώρες κλεισμένος στο γραφείο του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του, απομονώνεται και αυτοϊκανοποιείται σεξουαλικά αφήνοντας σε άγνοια και έξω από το ερωτικό παιχνίδι τη σύντροφό του” τονίζει η ψυχολόγος.
Και εκεί αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα... Δεν έχει όρεξη για σεξ, μοιάζει να έχει συνέχεια το μυαλό του αλλού, νιώθεις ότι δεν υπάρχει μεταξύ σας η σύνδεση που υπήρχε.
“Μοιράζεται λοιπόν τις φαντασιώσεις του, εγκλωβισμένος στον δικό του εικονικό κόσμο με κάποιο άγνωστο άτομο απολαμβάνοντας την οργασμική κορύφωση, ενώ η απόσταση, η απομόνωση και η συναισθηματική ψυχρότητα με τη σύντροφο ολοένα και μεγαλώνει. Η σύντροφος δεν είναι πλέον αυτή που μπορεί να τον διεγείρει ερωτικά όπως συνέβαινε άλλοτε και τείνει να αποφεύγει το σεξ μαζί της έχοντας βιώσει προσωπικούς, μυστικούς οργασμούς μόνος του”.
Και το σεξ αλλάζει...
Οι επιροές είναι εμφανείς πια. Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει. Οι απαιτήσεις του, οι λέξεις, το συναίσθημα...
“Άλλες φορές, έχοντας οικειοποιηθεί σκηνές από τις ερωτικές ταινίες που προτιμά, αναζητά παρόμοιες συμπεριφορές από τη σύντροφό του που ίσως να μην ειναι ηθικά αποδεκτές ή διεγερτικές για την ίδια” τονίζει η κ.Ζαρκάδα.
“Η γυναίκα αντιλαμβανόμενη την κατάσταση αυτή είναι πιθανό να θεωρήσει ότι δεν διεγείρει πλέον ερωτικά τον σύντροφό της και εισπράττει ως απόρριψη ή απιστία τη δική του συμπεριφορά. Όπως είναι φυσικό η εμπιστοσύνη κλονίζεται, η ισορροπία διαταράσσεται και η σχέση απειλείται”.
Δημιουργεί κόμπλεξ;
Φιλήδονες καλλονές έτοιμες για όλα. Πλατινέ μαλλί, καυτό βλέμμα και καθόλου όρια. Πλούσιο μπούστο, πρόστυχα εσώρουχα, δολοφονικά τακούνια, προκλητικά μίνι και καθόλου, μα καθόλου κυτταρίτιδα. Σαρκώδη χείλη, καλλίγραμμες γάμπες, συγκλονιστικά οπίσθια, καυτές καμπύλες. Ξαφνικά η φθήνια της πολυχρησιμοποιημένης γκόμενας μοιάζει απειλητική. Η εικόνα είναι τόσο σέξι που ξεπερνά τα αυτονόητα. Διεγείρει τον εγκέφαλο και υποσυνείδητα δημιουργεί πρότυπα.
“Η χρήση του πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο ασκεί επιρροή και στις προσδοκίες που έχουν τα δύο φύλα για την εικόνα τους, τον σεξουαλικό τους ρόλο αλλά και την σεξουαλική τους επίδοση. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αποκτούν συγκεκριμένα πρότυπα αλλά και συγκερκιμένες προσδοκίες για την εμφάνιση και τη γενικότερη σεξουαλική συμπεριφορά”.
Κι εκεί ακριβώς, στη θέα μιας καλλονής πορνοστάρ, κομπλάρεις. Νιώθεις χάλια. Η σύγκριση είναι μοιραία. Κι ας σε αγαπάει. Νιώθεις ανασφάλεια. Η σύγκριση είναι μετωπική σύγκρουση κι εσύ δεν έχεις σιλικονάτους αερόσακους.
The other side
“Είναι σημαντικό να αναφερθεί και η άλλη πλευρά που υποστηρίζει πως το διαδίκτυο και το σεξ στον κυβερνοχώρο βοήθα το άτομο να εξερευνήσει τις φαντασιώσεις του και να καλύψει την σεξουαλική του περιέργεια μέσα από ένα ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο χωρίς να κινδυνεύει από κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, δίνοντας του τη δυνατότητα να εκφράσει ελεύθερα τη σεξουαλικότητά του, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο ως μέσω διασκέδασης που δεν του δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή του ζωή και στις σχέσεις του” σημειώνει η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα.
www.tlife.gr
ΠΗΓΉ
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου