Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η ιστορία της Nadia Swarowski

Γ
όνος διάσημης οικογένειας κοσμηματοπωλών, σύζυγος, μητέρα τριών παιδιών αλλά και επιτυχημένη μάνατζερ, η Νάντια Σβαρόφσκι στοιχημάτισε να βάλει με το δεξί την οικογενειακή επιχείρηση στον 21ο αιώνα και θεωρεί ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, αφού ήδη μετέτρεψε τον οίκο Σβαρόφσκι σε glamorous brand.

Αν και παραδέχεται ότι από τη γέννησή της μέχρι σήμερα στάθηκε τυχερή, γιατί βρίσκεται σε μία προνομιακή θέση σε σχέση με άλλους ανθρώπους, πιστεύει ότι το πιο πολύτιμο αγαθό γι' αυτήν είναι η ζωή και όχι τα πλούτη. Μόνο που αυτό το κατάλαβε σε μία στιγμή μεγάλου φόβου.

Ολα άρχισαν το 1895 όταν ο Ντάνιελ, ένας πρόγονος της Νάντια Σβαρόφσκι από τη Βοημία, δίδαξε σε ένα χωριό του Τιρόλο το μυστικό μιας επεξεργασίας που έκανε το κρύσταλλο μοναδικό. Οι απόγονοί του το κρατούν ακόμη ως εφτασφράγιστο μυστικό. ...


Ομως, στη ζωή της και την εξέλιξή της σημαντικό ρόλο, εκτός από τους γονείς της, έχουν παίξει και δύο ακόμη άνθρωποι: ο ένας είναι ο Καλιφορνέζος γκαλερίστας Λάρι Γκαγκόσιαν, στη νεοϋορκέζικη γκαλερί του οποίου η Νάντια δούλεψε ένα διάστημα.
Εκείνος τη βοήθησε να κάνει τα πρώτα βήματά της στον κόσμο της τέχνης. Η άλλη είναι η Ελεάνορ Λάμπερτ, μία γυναίκα με τον πιο βασικό ρόλο στην αμερικανική μόδα, η οποία την έμαθε να «κάνει διάλογο με τους ανθρώπους», όπως περιγράφει η ίδια η Νάντια.
Ηταν εκείνη που τη γνώρισε με σχεδιαστές μόδας και κοσμημάτων, με πολλούς από τους οποίους έχει συνεργαστεί. Οι γνώσεις που πήρε από αυτούς τους δύο ανθρώπους έκαναν την Νάντια Σβαρόφσκι κάτι παραπάνω από κληρονόμο μιας δυναστείας.
Γεννημένη το 1970 στο χωριό Βάτενς στην Αυστρία, εκεί όπου βρίσκεται το στρατηγείο της οικογένειας Σβαρόφσκι, η Νάντια πήγε σχολείο και έκανε ανώτατες σπουδές σε διάσημα πανεπιστήμια σε Ευυρώπη και ΗΠΑ. Με σπουδές και εμπειρία στο PR, ανέλαβε το νευραλγικό πόστο της μάνατζερ στρατηγικής επικοινωνιών και τις δημόσιες σχέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση και τα κατάφερε.
Εκείνη ήταν που άνοιξε νέους ορίζοντες του οίκου στον χώρο της μόδας και στη βιομηχανία κοσμημάτων. Δυναμική και αεικίνητη, αν και παραδέχεται ότι την έχει επηρεάσει πολύ στη ζωή της η Αμερικανίδα μητέρα της, δηλώνει πλέον χωρίς ενδοιασμό ότι πολλά από όσα εκείνη πίστευε, η Νάντια τα έχει ξεπεράσει. Ως πιο ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρει ότι η μητέρα της τής έλεγε ότι οι άνδρες πρέπει να αναγνωρίζονται από τη δουλειά τους και οι γυναίκες από τους άνδρες τους. Η Νάντια όμως πιστεύει ότι άνδρες και γυναίκες μπορούν να είναι ευτυχείς και αναγνωρίσιμοι χάρη στη δουλειά τους και ότι οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν για να είναι οικονομικά ανεξάρτητες ώστε να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.

Σύζυγος, μητέρα και επιτυχημένη μάνατζερ
Η Νάντια Σβαρόφσκι συνηθίζει να δηλώνει στις συνεντεύξεις της ότι νιώθει σαν την Ινδή θεά Κάλι η οποία είχε πολλά χέρια.
Καταφέρνει να τα προλαβαίνει όλα και να είναι επιτυχημένη σε όλους τους ρόλους της. Παντρεμένη με τον Ρούπερτ Ανταμ, έχει αποκτήσει μαζί του τρία παιδιά, ένα αγόρι και δύο κορίτσια. Νιώθει ότι η οικογένειά της είναι το καταφύγιό της, αφού της δίνει χαρά και ευτυχία στη ζωή της. Μαζί τους περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο της, αν και νιώθει τύψεις γιατί οι δουλειές και τα ταξίδια δεν την αφήνουν να είναι περισσότερο καιρό δίπλα τους, στο σπίτι τους στο Λονδίνο, το οποίο όμως θεωρεί πολύ μικρό. Ηδη αναζητά κάποιο μεγαλύτερο. Της αρέσει να περπατάει και να γυμνάζεται στην ύπαιθρο, γιατί αυτό τη βοηθάει να απελευθερώσει ο οργανισμός τις ενδορφίνες, παίζει γκολφ, κάνει ιππασία, ψαρεύει και κάνει σκι στην πατρίδα της στην Αυστρία.
Ως πιο δύσκολη στιγμή που έχει βιώσει μέχρι σήμερα αναφέρει μία ημέρα του 2005, όταν δύο ληστές μπήκαν στο σπίτι της, γεγονός που άλλαξε τη ζωή της ριζικά. Τότε ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της και στο σπίτι βρισκόταν ο μικρός γιος της. Οι ληστές τής έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και ζήτησαν τα κοσμήματά της. «Πάρτε τα» τους είπε και άνοιξε το χρηματοκιβώτιο όπου βρίσκονταν δώρα του γάμου της και οι πολύτιμοι λίθοι που της έδωσε η γιαγιά της. «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατάλαβα ότι δεν ήταν πολύτιμα τα κοσμήματα και τα χρήματα, αλλά η ζωή των παιδιών και η δική μου». Από τότε έχει αλλάξει την κοσμοθεωρία της...

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan